Aha! Zo heb je nooit meer vette vingerafdrukken op je spiegel

vette vingers

Nooit meer een vieze spiegel

Vraag jij je ook af hoe er elke keer weer vette vingerafdrukken op je spiegel komen? Misschien heb je kids rondrennen of veeg je zelf een spettertje snel met je handen weg. Hoe dan ook, zo’n spiegel vol afdrukken van vette vingers ziet er niet fris uit. Gelukkig bestaat er een geweldige hack om de vingerafdrukken weg te poetsen én te voorkomen.

Schoonmaken

We kennen allemaal de flessen spiegel- en glasreiniger. Snel en effectief wanneer het om vlekken op je spiegel gaat. Maar wat als er een middeltje zou zijn dat ook meteen voorkomt dat er nieuwe vlekken op komen? We hebben goed nieuws, want die bestaat! Je hoeft er geen speciale dure spray voor aan te schaffen, want je kunt het mengsel helemaal zelf maken. Grote kans dat je alle ingrediënten gewoon al in je keukenkastje kunt vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Canan (@interior_by_canik)

Zelfgemaakte spray

Op Instagram deelt Esra haar gouden tip met de wereld. Door je spiegel af te nemen met dit mengsel zijn vette vingerafdrukken in een klap verleden tijd. Duik even je keukenkastjes in en zoek glansspoelmiddel, azijn en afwasmiddel. Verder heb je nog een lege sprayfles nodig.

Giet 100 tot 150 milliliter heet water in de lege fles en met dit met één eetlepel glansspoelmiddel, azijn en afwasmiddel. Even goed schudden, en sprayen maar! Wrijf daarna je spiegel goed droog met een schone doek. De vette vingervlekken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. De spray laat een onzichtbaar laagje op de spiegel achter dat voorkomt dat je vingers een afdruk achterlaten. Een win-winsituatie!

Lees ook: Deze dingen moet je nooit schoonmaken met een microvezeldoek

Bron: Libelle | Beeld: Pexels / Liliana Drew , Instagram @interior_by_canik