Aha! Zo maak jij je toiletborstel schoon

toiletborstel schoonmaken

Dit wisten wij nog niet!

Het is een absolute must dat je je wc regelmatig schoonmaakt. Maar hoe zit dat eigenlijk met je toiletborstel? Ook die zou je schoon moeten maken, al vergeten velen dit meestal. Wanneer jij je toiletborstel regelmatig schoonmaakt, voorkom je bacteriën en vieze luchtjes. Enne, dat is waar je naar streeft natuurlijk.

Toiletborstel

Oké, ook wij geven toe dat het schoonmaken van het toilet niet bepaald een leuk huishoudelijk taakje is. Toch moet het wel gebeuren. Daarnaast vergeten we ook vaak om de toiletborstel schoon te maken. Maar hoe hou je je toiletborstel zo lang mogelijk schoon?

Als jij je toilet schoonmaakt gebruik je meestal de toiletborstel. Maar let hierbij wel goed op dat je je borstel goed schoonmaakt daarna. Dit kun je het makkelijkste doen door je toiletborstel in schoon wc-water te houden en dan nog een keer door te spoelen. Laat de borstel daarna eventjes drogen door hem tussen de wc-bril te klemmen, zodat de houder niet onder nieuwe bacteriën komt te zitten door de natte borstel.

Goed schoonmaken

Ben jij nog steeds niet tevreden met je toiletborstel? Pak dan een emmer met warm water en voeg daar chloor of bleekmiddel aan toe. Gooi daar je toiletborstel in en laat hem voor minimaal een uur weken. Vervolgens gooi je het vieze water uit de emmer en vul hem dan weer met warm water. Laat dit dan nog eventjes staan met de toiletborstel in de emmer. Maak daarna de borstel én de houder goed droog, zodat het geen broedplaats is voor nieuwe bacteriën.

Nieuwe aanschaffen

Is het echt einde verhaal met je toiletborstel, dan is het misschien goed om een nieuwe toiletborstel te overwegen. Maar wanneer weet je zeker dat je een nieuwe toiletborstel moet kopen? Dat is heel simpel. Wanneer je toiletborstel van kleur verandert, is het tijd voor een nieuwe. Maar niet alleen dan weet je dat het nodig is, want wanneer je toiletborstel wat zachter wordt, is dat ook een teken om de oude weg te gooien. MaxMeldpunt geeft het advies om je toiletborstel een keer in het jaar te vervangen. Aha!

Lees ook: Handige kookhack: zo wordt je boter binnen 1 minuut zacht

Bron: Margriet | Beeld: Pexels