Ai: deze dingen wist je nog niet over stof…

stof
Dagelijks afstoffen heeft helemaal geen zin

Van een huis dat aan kant is worden we altijd blij, helemaal wanneer ook de schermen van de televisie en computer stofvrij zijn, springen we een gat in de lucht. Helaas is dat geluk slechts van korte duur want voor je het weet zit er weer stof op je scherm. We ergeren ons mateloos aan het grijze spul, maar wat weten we nou precies over stof?

Wist je bijvoorbeeld dat stof je veel geld kan kosten?

De stofzuigerzak
Niet alleen de zuigkracht van je stofzuiger wordt minder als deze tjokvol zit, maar als-ie te vol zit kan het ook zo zijn dat stof uit de zak weer in je kamer terechtkomt. Controleer daarom regelmatig of je stofzuigerzak niet te vol is en vervang ‘m wanneer deze driekwart vol is.

Het kost je geld
Stof nestelt zich overal waar maar kan, zo ook in een radiator. Het gevolg? Doordat er stof in je radiator zit is-ie zo dertig procent minder krachtig. Gelukkig kun je je radiateur snel en makkelijk stofvrij maken met deze handige truc.

Een stofvrij huis bestaat niet
Slecht nieuws voor degenen die iedere dag weer de handen uit de mouwen steken om het huis stofvrij te krijgen. In iedere huis is stof aanwezig, ongeveer 6 milligram per vierkante meter. Je ziet het stof pas na zo’n zeven á acht dagen. Iedere dag afstoffen is daarom niet nodig.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Science Daily