Zo maak je je AirPods schoon zonder ze kapot te maken

Zo maak je die vieze draadloze oortjes weer als nieuw!

Omdat niemand zin heeft om telkens weer een snoertje te moeten ontwarren, gebruiken veel mensen tegenwoordig draadloze oortjes. Wie regelmatig naar muziek, podcasts of e-books luistert, weet hoe smerig de AirPods na een tijdje kunnen worden. Logisch eigenlijk ook, als je bedenkt dat de oortjes soms wel uren per dag in je oor doorbrengen. Door het dragen van de AirPods blijft er oorsmeer op achter en wanneer je ze na gebruik weer in het doosje stopt en in je tas gooit, trekken ze ook stof en bacteriën aan. Ze af en toe voorzien van een grondige schoonmaakbeurt, is dus geen overbodige luxe. Zo reinig je je AirPods zonder ze te ruïneren.

Het is belangrijk om AirPods op de juiste manier schoon te maken, om te voorkomen dat ze stukgaan.

Schoonmaken

Wie AirPods bezit, weet dat ze binnen de kortste keren smerig worden. Oorsmeer en stof hechten zich aan de oortjes en maken ze tot een broedplaats van bacteriën. Bah! Het is daarom belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt. Maar je wilt natuurlijk voorkomen dat er water in de Pods komt en je ze per ongeluk ruïneert. Daarom vertellen we je hoe je ze in een paar simpele stappen weer spic-en-span maakt. Je zult er versteld van staan hoeveel beter de geluidskwaliteit wordt wanneer je oortjes niet volzitten met stof en oorsmeer! Vergeet daarnaast ook het oplaad-/bewaardoosje niet schoon te maken. Omdat je AirPods de meeste tijd in het doosje doorbrengen, zul je dat ook moeten reinigen.

Dit heb je nodig:

  • Een schoon microvezeldoekje.
  • Wattenstaafjes
  • Een droog, zacht borsteltje (bijvoorbeeld een tandenborstel)
  • 70% isopropyl alcohol (te koop bij de drogist of bouwmarkt)

Zo ga je te werk:

Je AirPods schoonmaken:

  • Neem een droog en schoon microvezeldoekje en wrijf je AirPods goed schoon. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen je oortjes mogelijk beschadigen.
  • Gebruik een wattenstaafje om de speaker- en microfoongaatjes schoon te maken.
  • Wanneer er stof of oorsmeer in de gaatjes zit, gebruik dan een tandenborstel om de viezigheid zachtjes weg te poetsen. Hoe verleidelijk het misschien ook is, gebruik geen scherpe voorwerpen om je oortjes schoon te maken.

Het opbergdoosje schoonmaken:

  • Poets het opbergdoosje met een schoon microvezeldoekje. Wanneer de buitenkant van het doosje heel vies is, kun je deze schoonmaken met een beetje 70% isopropyl alcohol. Dep voorzichtig een beetje van de vloeistof op het doosje. Zorg er wel voor dat er geen vloeistof in de oplaadpunten binnenin het doosje komt.
  • Gebruik een zachte tandenborstel en maak hiermee voorzichtig de oplaadpunten binnenin het opbergdoosje schoon. Je kunt hiervoor eventueel ook een wattenstaafje gebruiken. Nogmaals: gebruik hiervoor geen scherpe objecten als een tandenstoker of mes, deze kunnen de metalen contactpunten namelijk beschadigen.

Lees ook: Vlek in de autobekleding? Zo verwijder je ‘m snel en makkelijk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pixabay