Wauw: doe eens aspirine in de wasmachine; het resultaat is fantastisch!

aspirine

Aspirine in de wasmachine doet wonderen

Zelfs met de beste wasmiddel en wasprogramma’s op moderne wasmachines is het bijna onmogelijk om witte kleding wit te houden. Gelukkig bestaat er aspirine en die ligt al in je medicijnkastje!

Het gebeurt vrij vaak: dat prachtige kledingstuk dat je net een maand geleden hebt aangeschaft begint al snel te verkleuren. En wat dacht je van die zwarte kleding die in een mum van tijd een grijze gloed over zich heen krijgt? Gelukkig kun je met een beetje peper de kleuren weer terugbrengen.

Verkleurde kleding

Het is een doorn in het oog, die verkleurde kleding. Voornamelijk omdat het een nogal duur grapje is; als je kleding verkleurd ben je eerder geneigd om nieuwe kleding aan te schaffen (welke dan waarschijnlijk ook na een paar keer wassen verkleurd is). Tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken en een handig trucje toe te passen! Als je namelijk zwarte peper in de wasmachine strooit, komt je was er gegarandeerd stralend weer uit! Nooit meer verkleurde kleding dus!

Peper

Het werkt als volgt: leg je verkleurde kleding in de wastrommel en voegt wasmiddel en wasverzachter toe. Doe een theelepel zwarte peper bij de was en was op een koud programma. Je zult zien dat je kleding er in zijn oorspronkelijke kleur weer uitkomt. Hoe dit kan? Zeepresten zorgen ervoor dat je kleding sneller vaal wordt. De structuur van peper zorgt ervoor dat de zeepresten geen kans krijgen om aan de kleding vast te blijven plakken en voorkomt zo dat er een doffe gloed over de kledingstukken heen komt te liggen. Daarnaast voorkomt het het uitlopen van kleuren.

Wil je weten waarom je aspirines in je wasmachine moet doen? Kijk dan op de volgende pagina voor deze geweldige tip!

Pagina 1/2