Het autozitje van je (klein)kind is nog viezer dan het toilet, gelukkig is-ie zo schoon!

autozitje
Zo maak je het stoeltje schoon!

Kruimels van rijstwafels en koekjes, druppels sap en kleverige vingers: het autostoeltje waarin je kind zit krijgt een hoop te verduren. Daarom heeft het zitje regelmatig een goede schrobbeurt nodig. Zo maak je de autostoel schoon.

Je moet even weten hoe.

Schoonmaken
Er zijn maar weinig mensen die schoonmaken als hobby hebben. Toch moet zo nu en dan een stofzuiger door het huis gehaald worden en de ramen gelapt, maar ook het autozitje van je kind moet met regelmaat gereinigd worden. Hoe je dat doet? Good Housekeeping vroeg het Carolyn Forte.

Stoeltje reinigen
Het is volgens Carolyn het beste om altijd de specifieke instructies van de fabrikant te lezen wat betreft de schoonmaakvoorschriften. Sommige materialen van bepaalde kinderstoeltjes kunnen bijvoorbeeld niet tegen een bepaald schoonmaakmiddel.

Zo ga je te werk
Over het algemeen kunnen de meeste stoeltjes op de volgende manier schoongemaakt worden:
Haal eerst het stoeltje uit de auto en schudt alle losse kruimels eruit. Gebruik daarna een vochtige doek om de plastic en metalen delen van het stoeltje schoon te maken. Gebruik nooit bleek of andere sterke schoonmaakmiddelen, want dit kan het materiaal beschadigen. Milde zeep met water is genoeg. Zuig daarna je auto ook goed uit. Veel van de kruimels die je (klein)kind heeft gemaakt kunnen op de grond terecht zijn gekomen of onder het automatje.

Vies
Het autostoeltje van kinderen is waarschijnlijk veel viezer dan je denkt. In 2014 bleek uit onderzoek dat het zitje van je kind twee keer zoveel bacteriën bevat dan het gemiddelde toilet.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill YouTube