Dankzij deze truc kun je zonder te bukken je bad of douche schoonmaken

bad
Deze truc is ideaal voor mensen met een slechte rug

Als je last hebt van lichamelijke ongemakken als een slechte rug of pijnlijke gewrichten, kunnen alledaagse huishoudelijke taken een hele opgave worden. Wil je toch zelf kunnen schoonmaken, dan kunnen alle mogelijke hulpmiddelen helpen. We hebben een truc gevonden waardoor het schoonmaken van je bad en douche een stuk gemakkelijker wordt. Dankzij deze truc hoef je niet meer te bukken en dat is ideaal als je last van je rug hebt.

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt erg goed.

Badkamer schoonmaken

De truc om je bad en douche goed schoon te krijgen zonder te bukken is een bezem! Het handigst is om een nieuwe bezem aan te schaffen, want een vieze bezem werkt natuurlijk averechts. Voor een paar euro haal je al een stoffer en blik met lange steel. Deze harde, plastic haren zijn ideaal om je badkuip mee schoon te schrobben.

Schoonmaakmiddel

Je kunt je oude, vertrouwde schoonmaakmiddel gebruiken, maar het beste schoonmaakmiddel voor de douche en het bad is afwasmiddel en azijn. Verwarm een kopje azijn in de magnetron zodat de vloeistof warm wordt maar niet te heet. Doe de azijn in een sprayflacon en voeg een kopje afwasmiddel toe. Meng dit door voorzichtig te schudden. Schud niet te hard, want het gaat erg schuimen. Spray dit mengsel royaal over je douche of badkuip.

Bezem

Zodra de badkuip onder het schoonmaakmiddel zit, kun je beginnen met schrobben. Pak de bezem en maak hiermee een ronddraaiende beweging. Door het afwasmiddel en de azijn komt de vettige laag van zeep, kalk en andere viezigheid los. Door de ronddraaiende beweging van de bezem met de harde plastic haren haal je gemakkelijk alles los. Gebruik de douchekop om alles weg te spoelen en geniet van je lekker schone bad- of douchekuip, en dat zonder te bukken!

Lees ook: Dankzij deze tip wordt je oude tandenborstel onmisbaar bij het schoonmaken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: One Good Thing | Beeld: Pxhere