Elke dag een beetje: zo houd je de badkamer schoon

badkamer schoonmaken

Urenlang tegels schrobben is verleden tijd met deze goede gewoontes

De badkamer schoonmaken staat nu niet bepaald bovenaan ons lijstje met favoriete bezigheden. Hardnekkige kalkaanslag, spetters op de spiegel of schimmel in de voegen — we hangen er liever niet te lang boven. Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om je badkamer spic en span te houden. Met deze checklist voorkom je dat het vuil zich opstapelt in je badkamer en maak je hem keer op keer weer brandschoon.

Wc schoonmaken

Heb je een toilet in de badkamer? Dan is de wc schoonmaken het eerste puntje op de takenlijst. Maak de wc-pot het liefst elke dag schoon. Al met al is dit veel minder werk dan later alle aanslag eruit schrobben. Ook kun je het werk laten doen door een teentje knoflook of een doekje met azijn in het toilet te leggen.

Alles in de was

Waarschijnlijk doe je handdoeken en washandjes regelmatig in de was, maar vergeet ook ander textiel niet! Denk aan gastendoekjes en badkamermatten. Volgens schoonmaakdeskundigen verdienen ook die minstens een keer per week een wasbeurt. Als je de wasmachine dan toch aan zet, was dan ook eens het douchegordijn mee. Hierop zitten vaak veel schimmels en vuilresten.

Laat het inwerken

Er bestaan meerdere schoonmaakmiddelen die het meeste werk zelf doen. Kies een badkamerspray tegen kalkaanslag en schimmels die lang kan inwerken. Spuit hem op de tegels, laat het schoonmaakmiddel het werk doen, en neem als je zelf gaat douchen alles even af met een doekje. Zo gepiept!

Na het douchen

Een stralend schone spiegel geeft je badkamer al snel een ruimere en meer hygiënische uitstraling. Vergeet dus zeker niet om de (tandpasta)spetters en vingerafdrukken regelmatig van de spiegel te poetsen. Wanneer je dit het beste doet? Na het douchen zou het beste moment zijn. Door de warmte en stoom die dan in de badkamer hangt, laat het vuil makkelijker los en is het klusje zo geklaard. Spuit wat glasreiniger op de spiegel, haal er een zachte doek overeen en voilà.

Lees ook: Deze 7 dingen moet je eigenlijk elke dag schoonmaken

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels