Geef je badkamer een grondige schoonmaakbeurt in 7 stappen

badkamer
Zo maak je de badkamer écht schoon

Een doekje door de gootsteen, even dweilen: het is snel gedaan. Veel mensen halen wekelijks even een doekje door de badkamer, maar hoe vaak maak je hem nou echt schoon? Er zijn altijd kleine dingen die je toch vergeet of even overslaat, zoals de tegeltjes en de douchekop. Met dit stappenplan bestaande uit zeven stappen geef je de badkamer een goede schoonmaakbeurt, wat je eens in de paar maanden kunt toepassen.

Zo is je badkamer weer spic en span.

Stap 1:

Douche

Giet een plastic zakje vol met schoonmaakazijn en bindt dit om de douchekop heen met een elastiekje. Laat dit een nachtje weken en spoel in de ochtend de douche even goed door om al het kalk en de azijn te verwijderen. Doe het eventuele douchegordijn in de wasmachine met wat oude handdoeken en wasmiddel. De handdoeken scrubben als het ware de kalk- en zeepresten van het douchegordijn af. Hang hem gewoon op zoals gewoonlijk om hem te laten drogen.

Deuren

Douchedeuren kun je schoonmaken met een mengsel van een kopje baking soda met een beetje azijn. Maak hier een dikke pasta van en smeer het op de deuren. Laat dit een uur intrekken en wrijf het schoon met een microvezeldoek. Spoel af en droog met een droge, schone microvezeldoek. De bad- of douche-kuip kun je schoonmaken met water en allesreiniger. Laat dit 15 minuten intrekken voordat je het schoonmaakt met een spons of doekje.

Waarom? Zeep en kalk bouwt op bij iedere douchebeurt. Ook zitten er duizenden tot miljoenen bacteriën op je douchekop, dus als je deze niet regelmatig reinigt krijg je iedere douchebeurt bacteriën binnen.

Bijhouden? Gebruik een trekker of droge doek om na iedere douchebeurt de deuren en muren droog te maken. Zorg er ook voor dat je iedere dag een uur een raam openzet om vocht te laten verdampen, zo voorkom je schimmels.

Stap 2:

Voegen

Gebruik een oude tandenborstel en dip deze in bleekwater. Wrijf vieze voegen hiermee schoon. Zorg ervoor dat je de ruimte goed ventileert en overweeg om een theedoek voor je neus en mond te knopen om het niet in te ademen. Spoel na met water en veeg droog met een doek of trekker.

Waarom? Je voegen zijn erg poreus en zijn een broedplaats van bacteriën

Bijhouden? Gebruik iedere zes maanden een afdichtmiddel of zogenaamde ‘sealer’ om je voegen dicht te sealen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/3