Gooi deze 6 dingen in je badkamer vandaag nog weg


Tijd om de badkamer eens onder handen te nemen

Puilen je badkamerkastjes uit van de spulletjes? Dan is het tijd om de badkamer eens goed onder handen te nemen. Door de jaren heen verzamelen we namelijk heel wat prul. Van crèmes en make-up tot oude handdoeken: onze badkamers verzamelen gauw heel wat troep. Deze zes dingen kunnen daarom vandaag nog de prullenbak in!

Vaak hebben we een hoop overbodige troep in onze badkamer staan.

1. Oude tandenborstel

Je hoort je tandenborstel iedere drie à vier maanden te vervangen. Staan de haren alle kanten op, dan is het zeker tijd om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Gooi oude exemplaren weg of bewaar ze in een doosje om later te gebruiken bij schoonmaakklussen. Ook als je erg ziek bent geweest door griep is het een mooi moment om je tandenborstel te vervangen.

2. Make-up en crèmes

Eigenlijk hoor je beautyproducten niet in de badkamer te bewaren. Door het hoge vochtgehalte bederven deze spullen sneller en verliezen ze hun werking. Maar, de meeste mensen bewaren hun spullen wel hier. Neem daarom de tijd om door alle crèmes, lotions en make-up te gaan om te besluiten wat weg kan. Alles dat verkleurd of geschift is kan meteen de vuilniszak in, net als spullen die je nooit gebruikt of al ouder dan een jaar zijn.

3. Mini’s

Verblijf je weleens in een hotel en neem je dan de bodylotion, shampoo en conditioner mee? Niet meer doen! Grote kans dat je ze nooit gebruikt, ook niet op je volgende reis. Bespaar jezelf de moeite en neem ze niet eens mee.

4. Kleren

Tenzij je een heel net persoon bent herken je dit vast: de stapel ‘gedragen maar niet vies’-kleren die zich ergens in de badkamer verzamelt. Een ongebruikt bad of haakjes aan de deur zijn hier bijvoorbeeld ideaal voor. Dit oogt natuurlijk erg rommelig, dus leer jezelf aan dat vieze kleren gelijk de wasmand in gaan en schone kleren terug in de kast mogen.

5. Oude apparaten

Heb je een geweldige nieuwe föhn gekocht? Gooi de oude dan meteen weg of doneer hem als hij nog werkt. Het heeft geen nut om dubbele föhns, scheerapparaten of andere elektrische apparaten te hebben.

6. Oude medicijnen

Ooit eens medicijnen geslikt en liggen die nog in de kast? Of koop je regelmatig nieuwe paracetamol en ibuprofen? Gooi alle medicijnen die je nooit meer hoeft te slikken en medicijnen en pijnstillers die over datum zijn weg. Je wil natuurlijk niet de kans lopen dat je per ongeluk een pijnstiller neemt die over datum is.

Lees ook: Wauw: doe eens aspirine in de wasmachine; het resultaat is fantastisch!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pixabay