Maak je badkuip stralend schoon met slechts een simpel stuk fruit

badkamer badkuip schoonmaken

De badkuip zal blinken als nooit tevoren

Een schone badkuip in de badkamer willen we allemaal. Toch blijven er na gebruik van het bad vaak zeepresten achter. Onderhoud je het bad niet elke keer na het gebruik ervan? Dan ontstaan er gelige verkleuring in de kuip. Hartstikke zonde, want het schoonmaken van het bad is supersimpel!

Helemaal met deze eenvoudige truc waar je slechts een bepaald stuk fruit voor nodig hebt.

Badkuip

Niemand vindt het fijn om in een vieze badkuip te gaan liggen. Het bad wordt continu blootgesteld aan vocht en hierdoor ontstaan er schimmels en bacteriën in de kuip die zich hechten aan de (plastic) wanden. Niet alleen ziet dit er vies uit, maar het is dus ook nog eens erg onhygiënisch. Gelukkig heb je voor het schoonmaken van het bad geen dure schoonmaakmiddelen nodig. Enkel een stuk fruit met wat zout en een beetje spierkracht is voldoende. Het stuk fruit dat je nodig hebt voor deze truc? Een grapefruit!

Geen chemische middelen

Is je badkuip van acryl? Dan is het belangrijk om geen bijtende, chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Acryl is namelijk een zacht materiaal dat erg snel kan beschadigen en bijtende, chemische schoonmaakmiddelen verpesten de beschermlaag van het bad. Dat is natuurlijk het tegenovergestelde wat we willen bereiken met het schoonmaken van het bad.

Benieuwd wat je moet doen met een grapefruit om het bad weer te laten stralen? Bekijk dan snel de video op de volgende pagina!

Pagina 1/2