Donkere kringen in het toilet? Zo kom je er zonder te schrobben vanaf

donkere kringen toilet

Die bruine kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon

Het toilet schoonmaken, niemand staat erom te springen. Toch moet het gebeuren. Wanneer je met een gezin in een huis woont, wordt dat ding nu eenmaal hartstikke snel smerig. Bruine kringen ontstaan na verloop van tijd en kunnen enorm hardnekkig zijn. Benieuwd naar een trucje om deze kringen – zonder urenlang schrobben – te laten verdwijnen? Wij leggen het je uit. 

Handige schoonmaaktruc

Heb je het ontzettend druk met andere huishoudelijke klusjes? Dan schiet de toiletpot er al gauw bij in. Soms is de wc dan wel erg vies en verschijnen er donkere kringen in de rand van de pot. Schrobben met een borstel en bleek: daar heb je geen zin in. Goed nieuws, dat hoeft ook helemaal niet. Die donkere kringen in de toiletpot zijn eigenlijk ophopingen van mineralen. Dure schoonmaakmiddelen zijn er genoeg, maar met deze tip kost het verwijderen van deze kringen vrijwel niets.

Dit moet je doen:

Probeer zoveel mogelijk water uit de toiletpot te halen. Wanneer de toiletpot enigszins ‘leeg’ staat, giet je de pot vol met schoonmaakazijn. Dit is ongeveer een halve fles. Doop vervolgens toiletpapier in het azijn en plak dit natte papier om de rand van de wc-pot. Laat dit een hele nacht zitten – let wel: je kunt het toilet nu niet gebruiken – en verwijder vervolgens het toiletpapier. Gebruik een oude afwasborstel om de boel kort te schrobben. Voilà: je toiletpot is weer schoon!

Bekijk de schoonmaaktruc in onderstaande video:

Lees ook: Dankzij deze truc kun je zonder te bukken je bad of douche schoonmaken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube | Beeld: Videostill