Bah, zijn die van jou ook zo smerig? Zó maak je je oordopjes grondig schoon!

Zijn jouw oordopjes ook zo vies?

Handig hoor, die kleine oordopjes die je kan gebruiken om overal en altijd muziek mee te luisteren. Een stuk praktischer en handzamer dan die gigantische koptelefoons waar we ‘t vroeger mee moesten doen in ieder geval! Ook handig als je even op de iPad iets wil kijken en je partner op de televisie, met oordopjes heb je nergens last van.

Maar oh, wat worden die oordopjes snel smerig! Ook als je je oren altijd netjes schoonmaakt is het schrikbarend wat er allemaal aan je oordopjes blijft kleven. Je drukt ze natuurlijk redelijk ver je gehoorgang in en ja, daar zit nu eenmaal oorsmeer. Gelukkig maar, want zonder oorsmeer heb je pas echt een probleem. Oorsmeer zorgt er bijvoorbeeld voor dat stof en ander vuil netjes wordt opgevangen en afgevoerd. Daarnaast beschermt het de kwetsbare huid van je gehoorgang tegen uitdroging én vocht, bijvoorbeeld als je lekker aan het zwemmen bent. Maar iets minder fris als het aan je oordopjes blijft plakken, het ziet er gewoon smerig uit.

Alchohol
Een beetje poetsen met een zakdoekje heeft niet zoveel zin, want het grootste gedeelte blijft gewoon plakken. Maar met een beetje ontsmettingsalcohol (te koop bij de drogist), een tandenborstel en een paar wattenstokjes kom je een heel eind! Poets je oordopjes eerst met een droge tandenborstel zodat het grootste vuil loskomt. Dip dan een wattenstokje in de ontsmettingsalcohol en poets het oortje voorzichtig schoon. Wrijf hierna droog met een tissue en ze zien er weer als nieuw uit!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Tips en Weetjes©