Bah… Heb jij last van een stinkende prullenbak? DEZE tips werken heel goed!

prullenbak

Met deze handige tips ben je zo van die stinkende prullenbak af!

Je kent het wel, je staat in de keuken en een nare lucht komt je neusvleugels binnengekropen. Je vraagt je af waar die lucht vandaan komt, maar als je de klep van de prullenbak opendoet dan weet je het meteen…

Een afvalbak is natuurlijk een broedplaats voor bacteriën en schimmels, maar het is doorgaans niet de eerste plek die je onder handen neemt bij een grote schoonmaak. Met deze tips hoef je ook niet meteen aan het poetsen te slaan, met een paar kleine aanpassingen voorkom je de geurtjes. Want: voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Op deze manier kun je dat doen!

Zuiveringszout of soda:

Is het weer zover en moet je de zak in de prullenbak verwisselen? Strooi een handje zuiveringszout of sodakorrels op de bodem van de kliko. Dat neutraliseert geurtjes.

Lees op de volgende pagina nog twee methodes!

Pagina 1/2

Kattenbak-korrels

Wie een kat heeft die op de kattenbak gaat, weet hoeveel vocht en luchtjes kattenbakkorrels kunnen opnemen. Bedek de bodem van de prullenbak (dus onder de zak) met een handje multifunctionele korrels. Die absorberen de geur en eventueel overtollig vocht. Zodra de korrels hun werk hebben gedaan, verschoon je de bodem. Met een laagje kranten kom je trouwens ook al een heel eind.

Koffiebonen

Niet alleen ruiken koffiebonen heerlijk als je net een nieuwe verpakking met bonen opent, maar ze kunnen ook veel betekenen voor de geur in je prullenbak. Als je koffiebonen op een schoteltje legt en onderin de prullenbak zet, zullen de bonen de geurtjes opnemen.

En af en toe gewoon even met een sopje erdoorheen natuurlijk, wel zo hygiënisch!

Pagina 2/2

Lees ook: 3 manieren om een stinkende prullenbak tegen te gaan