BAH: DIT veelgebruikte apparaat is één van de smerigste plekken in huis… Niemand weet dit!

 

Deze plek in de keuken vergeet iedereen schoon te maken!

We doen allemaal ons best om ons huis zo schoon mogelijk te houden. Stofzuigen, dweilen, stoffen en poetsen: het is een klus die nooit eindigt. Toch zien we nog regelmatig iets over het hoofd bij het schoonmaken en laten nu juist deze plekjes de grootste schimmel- en bacteriehaarden zijn. Zo ook het apparaat dat jij elke ochtend trouw aanzet en waar je zelfs uit drinkt: het koffiezetapparaat!

Koffie met schimmel
Wij hadden er nooit bij stilgestaan en jij waarschijnlijk ook niet, maar als er water achterblijft in het waterreservoir van je koffiezetapparaat kunnen er schimmels ontstaan. Zeker de koffiezetapparaten die een enkel kopje koffie zetten (zoals een Senseo, Dolce Gusto of Nespressomachine) zijn hier gevoelig voor. Bij filterkoffie wordt het water in één beurt opgemaakt maar bij een Senseo blijft er vaak water in het reservoir achter. En dat water staat soms gerust een nacht of zelfs langer te broeien! De perfecte plek voor schimmels en bacteriën, zeker met wat warmer weer. Die wil je toch liever niet in je bakkie pleur hebben? Dat lijkt ons niet helemaal de bedoeling. Schoonmaken dus!

Azijn
Leeg het waterreservoir nadat je het gebruikt hebt en pak elke keer weer schoon water. Maak hem na het gebruik ook even goed droog met een schone theedoek. Daarnaast is het een goed idee om hem zeker een keer per week even goed om te spoelen met witte azijn. Voeg vierkopjes onverdunde azijn toe aan het reservoir en laat het een half uur staan. Door laten lopen totdat het reservoir leeg is en daarna weer doorspoelen met water, totdat de azijngeur is verdwenen.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash