Bah! Zoveel bacteriën leven er op je telefoon

bacteriën telefoon

Je wc-bril is er niks bij.

Waar leven de meeste bacteriën in je huis? Waarschijnlijk denk je al snel aan de wc-bril, deurklinken of lichtknopjes. Maar weet je welk item ook ontzettend vies is? Je telefoon.

Duizenden bacteriën

Er leven gemiddeld zo’n 25.000 bacteriën per vierkante centimeter op je telefoon. Van die gedachte krijgen we spontaan de bibbers. Het feit dat op een wc-bril – mits die regelmatig wordt schoongemaakt – minder bacteriën leven, vinden we schokkend. En een telefoon houden we ook nog eens dicht bij ons gezicht… Wat een vies idee!

Je telefoon schoonmaken

Nu we dit weten, willen we dolgraag onze telefoon schoonmaken. Maar hoe pak je dat aan? Je wilt natuurlijk niet dat schoonmaakmiddel in de behuizing van je telefoon komt, want dat kan hij stuk gaan. Ook grove materialen zoals een spons zijn onverstandig, want die kunnen krassen veroorzaken.

Kies daarom voor een microvezeldoek. Deze zachte stof zal je scherm niet beschadigen en neemt ook alle viezigheid op. Om het iets grondiger aan te pakken, kun je het doekje heel licht vochtig maken. Pas op dat het doekje niet te nat is, want dat is niet goed voor je telefoon. Als je een hoesje om je telefoon hebt, moet je ook die niet vergeten schoon te maken. Haal het hoesje eraf en maak zowel het hoesje als je telefoon grond schoon. Sla ook de binnenkant van je hoesje niet over. Bacteriën zijn ontzettend klein, dus die kruipen moeiteloos onder je hoesje en verspreiden zich over je telefoon.

Schoonmaaksetjes

Heb je echt flink de kriebels gekregen van dit nieuws en wil je met grof geschut aan de slag? Dan kan je een speciaal schoonmaaksetje kopen. In zo’n pakketje zit alles wat je nodig hebt om je telefoon helemaal schoon te maken. In de setjes zitten vaak borsteltjes, doekjes en stokjes om alle hoekjes en gaatjes van je telefoon eens flink te reinigen. Zo maken bacteriën geen schijn van kans meer!

Lees ook: Bah: zoveel bacteriën zitten er op een (herbruikbare) waterfles

Bron: Korma | Beeld: Pixabay