Baking soda is een wondermiddel in huis, als je dit leest ga je het meteen kopen

Hierom zou iedereen baking soda in huis moeten hebben

De meesten hebben er wel een doosje van in huis staan: natriumcarbonaat, oftewel baking soda. Niet te verwarren met bakpoeder overigens, dat is iets anders. Baking soda wordt bij het bakken gebruikt om het baksel beter te laten rijzen, maar is ook ontzettend handig voor talloze toepassingen in huis. 

Baking soda kun je bijna overal wel voor gebruiken!

Badkamer

Natriumcarbonaat werkt als een effectief schuurmiddel. Tegels, de wasbak, de douche en het bad kunnen allemaal grondig worden schoongemaakt door een beetje baking soda op een natte spons of doek te strooien en het oppervlak te poetsen. Je zult zien dat aanslag en vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt! Even goed naspoelen met lauw water en daarna droogwrijven, je badkamer is als nieuw.

Bloemen

Een verse bos bloemen in huis staat natuurlijk prachtig, maar die van ons verwelken altijd erg snel. Baking soda is de oplossing, doe een theelepel in het water en je zult zien dat je bloemen zo een paar dagen langer staan dan gebruikelijk. Belangrijk is om het water elke 2 á 3 dagen even te verversen, zo blijven je bloemen nog langer mooi.

Geurtjes

Natriumcarbonaat is een effectieve geurvreter! Zet een bakje met baking soda in de koelkast om geurtjes te voorkomen en strooi een eetlepel in een nieuwe vuilniszak, je zult merken dat je nooit meer last hebt van etens- en afvalgeuren. Ook stank vanuit de afvoer in de badkamer of keuken voorkom en verhelp je hiermee: strooi een half kopje in het afvoerputje. Zweetschoenen na het sporten? Beetje baking soda in strooien, volgende dag goed uitkloppen en ze ruiken weer als nieuw.

Scrubben

Even een lekkere scrub voor je huid? Die maak je makkelijk zelf! Meng 3 eetlepels baking soda met 1 eetlepel water en wrijf het zachtjes met cirkelvormige bewegingen over de huid om dode huidcellen te verwijderen. Afspoelen met water! Dit werkt ook supergoed tegen mee-eters.

Ken jij nog meer toepassingen voor baking soda? Laat ze ons weten in de reacties!

Bekijk ook: Zó vaak zou je de lakens eigenlijk moeten verschonen, doe jij dit?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Oma Weet Raad | Beeld: Pexels