Deze dingen moet je nóóit schoonmaken met baking soda

baking soda

Voor deze spullen kan je baking soda beter laten staan

Baking soda, ookwel baksoda of natriumbicarbonaat, kan heel goed werken als je aan het bakken bent. Zoals velen van jullie weten is het ook erg handig bij het schoonmaken. Je kan het gebruiken om wazige glazen weer helder te maken, je voegen en tegels weer wit te maken of om je snijplank weer als nieuw te maken. Toch zijn er ook dingen die je absoluut niet moet schoonmaken met dit product. 

Je brengt ze meer schade toe dan dat je ze een opfrisbeurt geeft.

Alumium
Dingen van aluminium zijn niet geschikt voor baking soda. Deze dingen kunnen namelijk verkleuren als ze te lang in aanraking komen met baking soda. Als je het toch écht met baksoda wilt doen, doe dit dan vlug. Op die manier loop je het minste risico op verkleuringen.

Antiek
Antieke zilveren spullen kan je ook beter niet in aanraking laten komen met dit bakproduct. Het kan een schurend effect hebben en dat kan het zilver beschadigen. Dat wil je natuurlijk niet!

Goud
Ook goudlaagjes kan je beter met rust laten. Sommige spullen zijn verguld en dat laagje kan beschadigen door ze met baksoda schoon te maken. Je poetst het laagje zo weg en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Lees ook: Ze drinkt elke dag baking soda en de resultaten zijn ongelooflijk!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchnn | Beeld: fotomontage