Vieze bank? Met dit simpele middeltje is-ie weer zo goed als nieuw

vieze bank schoonmaken

Zo simpel kan het zijn!

Het is vaak onvermijdelijk dat er na verloop van tijd vieze vlekken op de bank komen. Helemaal als de bank ook nog eens een lichte kleur heeft. Zonde om ze met vlek en al in de huiskamer te laten staan, want er bestaat een heel makkelijk trucje om ‘m weer zo goed als nieuw eruit te laten zien. 

Een handig trucje uit grootmoeders tijd.

Wat heb je nodig?

Een vieze bank wil niemand in huis hebben staan, daarom is dit handige trucje uit grootmoeders tijd perfect om ‘m weer spik en span te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een sprayflacon, 250 milliliter (lauwwarm) water, 50 milliliter alcohol (bv. Ketonatus 96 procent), 25 milliliter azijnzuur, 1 eetlepel soda, 1 eetlepel wasverzachter.

Wat moet je doen?

Voeg alle ingrediënten in de sprayflacon, draai de dop er goed op en schud het schoonmaakmiddel goed door elkaar. Spray de bank in met het middel, laat het even kort intrekken en borstel vervolgens met een schoonmaakborstel (nylon haren) goed over de vlekken van de bank heen. Neem de stof tenslotte goed af met een vaatdoekje en je bank zal er weer zo goed als nieuw uitzien!

Lees ook: Met de hand afwassen of alles in de vaatwasser stoppen, wat is zuiniger? 

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 5-Minute Craft | Beeld: videostill