Zo maak je een barbecue met oude vetresten schoon

barbecue

Zo wordt je barbecue weer brandschoon

Dit weekend komen er weer heerlijk zomerse temperaturen aan. Het wordt zelfs uitmuntend weer om de barbecue uit de schuur te halen. Maar oeps, die is vorig jaar niet zo goed schoongemaakt… Met deze twee goedkope middeltjes die je wellicht al in huis hebt is de klus zo geklaard. 

Het is eigenlijk heel simpel.

Voorkomen

Het beste is om te voorkomen dat je barbecue erg vies wordt door hem na ieder gebruik (na afkoelen!) schoon te maken. Zo zijn de vetresten nog ‘vers’ en kun je ze er makkelijker afkrijgen. Maar ja, we zijn ook maar mensen en het komt wel eens voor dat we na een avondje lekker tafelen onze grill zo in de schuur zetten zonder er naar om te kijken. Totdat het zonnetje zich weer laat zien en we opgescheept zitten met een vies rooster. Geen paniek, wij vertellen je hoe je de barbecue weer blinkend schoon krijgt.

Vet verwijderen

Je eerste ingeving is misschien om meteen naar het sterkere geschut te grijpen zoals de staalborstel. Helaas haalt dit niet veel uit als de vetresten echt vastgekoekt zitten en je hebt er veel werk aan. Beter is om een van de twee volgende trucs toe te passen.

Een ui

Neem een rauwe ui en snijd deze doormidden. Verhit het rooster boven de barbecue en trek ovenhandschoenen aan. Wrijf met een van de helften over het hete rooster. Als de ene kant ingewreven is draai je het rooster voorzichtig om en herhaal je dit met de andere kant. Het zuur van de ui wrijft al het vuil los. Als er geen vocht meer uit de ui komt pak je de andere helft.

Baking soda

Schrijven wij ooit een artikel over schoonmaken waar baking soda niet in voorkomt? Bijna niet! Ook bij het schoonmaken van een barbecue komt het poeder goed van pas. Maak een papje van drie eetlepels soda met een eetlepel water en breng dit aan op het rooster. Is het rooster erg vies dan kun je er nog wat extra baking soda overheen strooien. Laat dit intrekken en maak het daarna schoon met een spons.

Lees ook: 8 manieren om een verstopt doucheputje te ontstoppen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels