Dit is waarom je je bed in de ochtend juist moet opmaken

bed

Er wordt ook weleens gezegd dat je je bed juist niet moet opmaken

Opstaan: de een springt zonder problemen onder de veren vandaan en de ander zou de wekker het liefst uit het raam gooien – zou je er niet voor op moeten staan. Ook het bed opmaken is zo’n ding dat de een gewoon even doet en de ander achterwegen laat. Maar wat is nu beter voor je?

Wij geven je drie redenen waarom je je bed elke ochtend moet opmaken.

Je bent productiever

Er is geen beter begin van de dag dan je bed in de ochtend meteen opmaken. Het geeft je een goed gevoel dat je meteen iets hebt gedaan. Bovendien word je er in de avond aan herinnerd dat je iets goed hebt gedaan aan het begin van de dag.

Je slaapt beter

Uit onderzoek van National Sleep Foundation blijkt dat mensen beter slapen als ze hun bed hebben opgemaakt. Een opgemaakt bed oogt natuurlijk mooien en daarom voelen mensen zich beter wanneer ze naar bed gaan, hierdoor slapen ze langer.

Minder stress

Heel veel stress veroorzaakt een niet-opgemaakt bed niet, maar het zorgt toch voor een klein beetje meer rust in je hoofd. Je bed neemt vaak een erg groot deel van je slaapkamer in beslag en als je je bed niet opmaakt, oogt het nu eenmaal rommelig. Je slaapkamer ziet er meteen een stuk netter uit als je je bed wel opmaakt. Zo voel je je wat meer relaxt als je je slaapkamer binnen loopt.

Niet opmaken

De luieriken onder ons die het totaal niet zien zitten om hun bed op te maken, hebben toch ook geluk. Door je bed niet op te maken, maar gewoon open te slaan geef je huisstofmijt minder kans. In je slaap verlies je veel huiddeeltjes en huisstofmijt is hier gek op en kan zijn werk het beste doen als het warm en vochtig is. Door je bed niet op te maken, droogt je bed beter. Je bed niet opmaken kent dus ook nog een voordeel! 

Lees ook: Hoe lang kun je het verschonen van je bed uitstellen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash