Blijft er een hardnekkige zweetlucht in je kleding hangen? Zó kom je ervan af!

zweetlucht
Ideaal, wij gaan het meteen proberen

Het is niet echt een smakelijk onderwerp, maar iedereen heeft er weleens last van gehad: een zweetlucht die je niet uit je kleding krijgt. Hoe vaak je je kleding ook wast, soms krijg je die nare lucht niet uit je spullen. Gelukkig is dat verleden tijd met déze truc.

Je kleding dan maar weggooien? Nee hoor!

De oplossingen!

  • Azijn: er zijn meerdere oplossingen om die vreselijke zweetlucht tegen te gaan. Zo helpt het om je kledingstuk ’s nachts te laten weken in azijn. Deponeer je kledingstuk de volgende ochtend in de wasmachine en na het wassen ruik je geen zweet meer! Geen tijd om je kledingstuk zo lang te laten weken? Je kleding een uurtje in azijn laten weken helpt ook al!
  • Dettol: maak een mengsel dat bestaat uit 100 milliliter Dettol en 200 milliliter water. Laat je stinkende kledingstuk hier ongeveer twee uur in weken. Ook wanneer er gele zweetplekken in je kleding zaten, zullen deze verdwijnen. Ideaal! Let op: test van tevoren eerst of je kleding niet verkleurt.

Echt geen tijd om je kleding in azijn of Dettol te laten weken? Een klein beetje azijn in het vakje voor het wasmiddel schenken is ook al effectief.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash