Zo maak je je bril schoon zonder krassen te veroorzaken

bril

Zo blijft je bril als nieuw

Je bril schoonmaken lijkt zo simpel. Toch krijgen heel veel mensen onbedoeld toch krassen op hun glazen en dat is alles behalve fijn. Niemand wil toch continu tegen krassen aankijken? Daarom zetten we nu voor eens en altijd de juiste manier om je bril schoon te maken op papier. Zo hou jij je glazen als nieuw. 

Dit is de enige juiste wijze.

Afwasmiddel

Begin met het maken van een mild sopje. Kies hiervoor mild afwasmiddel en warm water. Dit reinigt je bril, maar is niet te agressief. Zo blijft ook de kleur van je montuur goed behouden. Wanneer een te agressief middel gebruikt wordt, kan de kleur wat vervagen en dat wil je uiteraard niet.

Microvezeldoek

Maak je bril daarna droog met een microvezeldoek. Gebruik hiervoor absoluut geen keukenpapier, omdat dit juist krassen kan veroorzaken. Alleen dit soort zachte doeken kunnen je glazen krasvrij houden.

Neusvleugels

Uiteraard wil je ook dat de bacteriën op je bril gedood worden. Vooral vleugeltjes voor op je neus kunnen een flinke lading van deze onsmakelijke organismen bevatten. Maak ze het liefst schoon met een hygiënisch wegwerpdoekje.

Doekjes

Mocht je nou onderweg zijn en je bril wordt heel smerig? Geen probleem. In de winkel zijn hele handige brillen schoonmaakdoekjes te krijgen. Zo krijg je het dikste vuil weg als je geen mogelijkheid hebt om een sopje te maken.

Lees ook: Zo verwijder je voor eens en altijd die vervelende krassen op je bril!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping| Beeld: pxhere