Schoonmaakhack: zo maak je de broodrooster schoon met een föhn

Een haardroger kan helpen om je broodrooster grondig te reinigen

Je broodrooster schuif je na gebruik misschien zo weer in de kast, maar van tijd tot tijd kan je geliefde toaster wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Volgens deze TikTok-hack doe je dat het beste met een föhn.

TikTok-hack

Hoewel video-app TikTok vooral in de smaak valt bij het jongere publiek, is het platform wel reuze handig om zo nu en dan een goede schoonmaaktruc te ontdekken. Zo kwamen we ook op het spoor van Jessica Haizman, die in korte filmpjes alles vertelt over opruimen en schoonmaken. Jessica deelt bijvoorbeeld de briljante tip om je broodrooster eens grondig schoon te maken met behulp van een föhn. Daar hadden we nog niet aan gedacht!

Drie stappen

Je broodrooster weer spic en span maken doe je in een paar simpele stappen. Neem eerst de binnenkant af met een droge microvezeldoek om grote kruimels los te maken. Zet dan de haardroger (met koude lucht) op de broodrooster en blaas alle kruimels naar beneden, het kruimellaatje in. Haal vervolgens de kruimellade uit de broodrooster, gooi de kruimels weg en maak de lade schoon. De binnenkant van je broodrooster is nu goed gereinigd, de buitenkant kun je eventueel nog afnemen met een vochtige doek.

@jessicahaizman

Reply to @navsandhu172 monthly cleaning means caring for my appliances! #cc #organizeit #deepclean #routines #routine #habits #toaster #firehazard

? original sound – Jessica Haizman

Goed richten

Bij het föhnen van je broodrooster is het wel zo belangrijk om de haardroger goed op de broodrooster te richten en er niet te ver boven te blijven hangen. Een klein beetje kan er al voor zorgen dat de kruimels juist alle kanten op vliegen en je de hele keuken weer moet stofzuigen. Heb je de stofzuiger er toch al bij gepakt? Dan kun je ook voorzichtig losse kruimels uit de broodrooster zuigen met een smal opzetstuk.

Lees ook: Wow! Dit simpele trucje tegen migraine gaat viral op TikTok

Bron: Apartment Therapy, TikTok Jessica Haizman | Beeld: Pexels, Shenyi