Ooit gehoord van castille-zeep? Voor deze 15 klusjes kun je het gebruiken

castille-zeep gebruiken

Je kunt deze wonderzeep gebruiken voor allerlei huishoudelijke klusjes

Wasjes draaien, de badkamer schoonhouden, de hond wassen, de vloer dweilen. De huishoudelijke klusjes stapelen zich op. Wij zijn daarom altijd op zoek naar wondermiddelen die deze schoonmaakklusjes – en dus ons leven – nét iets makkelijker maken. En we hebben het gevonden: castille-zeep is onze nieuwe beste vriend. Voor deze klusjes kun je het gebruiken.

Castille-zeep

Heb je nog nooit van castille-zeep gehoord? Je bent niet de enige. Maar, beter laat dan nooit. Want geloof ons: deze zeep gaat je schoonmaakroutine veranderen. En vooral een hell of a lot makkelijker maken. Het product vindt zijn oorsprong in de Spaanse regio Castilië en León. Castille-zeep is gemaakt van plantaardige olie. Oorspronkelijk werd de zeep volledig van olijfolie gemaakt, maar tegenwoordig wordt het ook van onder andere kokosnoot, avocado, walnoten, amandelen en hennep gemaakt. Castille-zeep is volledig vrij van dierlijke producten en is biologisch afbreekbaar.

15 klusjes

Klinkt allemaal leuk, maar wat kun je er nou precies mee? Goede vraag. Wij zetten vijftien dingen op een rijtje waarbij je castille-zeep kunt gebruiken.

1. Maak je eigen wasmiddel

‘Normale’ wasmiddelen bevatten veelal veel chemische bestanddelen. Met castille-zeep kun je zelf je eigen, plantaardige wasmiddel maken. Grote lading was? Voeg dan zo’n 80 tot 115 milliliter castille-zeep toe aan de was met nog zo’n 120 milliliter azijn. Heb je een kleinere wasmachine? Halveer deze getallen dan.

2. Maak je eigen afwasmiddel

Nu we toch lekker aan het DIY-en zijn, kunnen we net zo goed doorpakken met ons eigen afwasmiddel. Maak een sopje van tien kopjes water en één kopje castille-zeep en het vuil zal van je vaat afglijden.

3. Neem een lekker bad

Met castille-zeep kun je niet alleen je vuile was en vaat schoon krijgen, ook kun je het natuurlijke goedje gebruiken om jezelf een goede wasbeurt te geven. Plons bijvoorbeeld in een lekker castille-badje. Voeg daarvoor twee eetlepels castille-zeep toe aan een vol bad. Helaas moet je het zonder de bubbels doen, maar schoon word je wel.

4. Gebruik het onder de douche

Als je het in bad kunt gebruiken, kun je er natuurlijk ook mee douchen. Maak je eigen shower gel door de castille-zeep te mengen met wat honing, amandelolie, vitamine E-olie en andere essentiële oliën voor een heerlijke geur.

5. Gebruik het als babyzeep

Aangezien castille-zeep een plantaardig product is, kun je het goed gebruiken op een gevoelig babyhuidje. Probeer dit eerst op een klein stukje huid uit, om te kijken hoe je baby erop reageert. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts. Kun je het gebruiken? Meng dan één kopje zeep met twee kopjes water. Zorg er wel voor dat het niet in de ogen komt.

Benieuwd naar nog meer manieren om castille-zeep te gebruiken? Lees het op de volgende pagina.

Pagina 1/2