Dit is de reden dat je je dekbedovertrek altijd binnenstebuiten moet wassen

Hoe was jij je dekbedovertrek?

Een spijkerbroek of trui wassen we eigenlijk altijd binnenstebuiten. De kleur en stof van de kleding blijft op deze manier veel langer mooi. Maar bij een hoeslaken of dekbedovertrek doen we dit eigenlijk nooit, terwijl het ook bij het wassen van je bedlinnen wel degelijk nut heeft om deze binnenstebuiten te wassen. 

De reden dat je dekbedovertrek binnenstebuiten moet wassen is eigenlijk heel logisch!

Stof

Het stof dat zich op je bed verzamelt als jij er niet in slaapt, gaat vooral in de hoekjes van de lakens zitten. Dit stof was je niet weg als je het overtrek niet binnenstebuiten wast en daardoor krijg je ophopingen. Die ophopingen zijn het perfecte huis voor huisstofmijten. Als je zelf al een beetje last hebt van je luchtwegen kun je daar extra last van krijgen. Daarnaast is het gewoon niet een erg fijn idee dat er mijten in je bed rondscharrelen.

Wassen

De beste manier om je lakens te wassen is dan ook binnenstebuiten in de wasmachine op zestig graden. Zo weet je zeker dat je alle stof wegwast en je dekbedovertrek weer lekker fris om je dekbed kan. Kijk jij ook al zo uit naar je bedje vanavond? Wij wel!

Lees ook: Heb jij ooit je matras schoongemaakt? Dit is waarom dat wel zou moeten…

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels