Desinfecterende schoonmaakmiddelen laat je voortaan liever staan om déze reden

desinfecterende

De desinfecterende schoonmaakmiddelen zouden de goede bacteriën op je lichaam doden

Ben jij ook zo’n fanatiekeling waar het schoonmaken betreft? En deins je er niet voor terug om hiervoor desinfecterende schoonmaakmiddelen te gebruiken? Dan kun je beter de bleek even laten staan, want het kan dus heel schadelijk zijn voor je gezondheid. 

De Gezondheidsraad waarschuwt voor het desinfecterende schoonmaakmiddel bleek.

Desinfecterende schoonmaakmiddelen

Volgens de gezondheidsraad kun je beter niet te veel desinfecterende schoonmaakmiddelen gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen zijn ontworpen om zoveel mogelijk bacteriën te doden maar dus ook de goede bacteriën die ons lichaam nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat slechte bacteriën op ons lichaam de overhand kunnen krijgen. Ook kunnen de bacteriën die ons ziek maken immuun worden voor het schoonmaakmiddel.

Resistent

Dit niet alleen; de sterke bacteriën zullen ook minder goed reageren op of zelfs resistent worden voor antibiotica. De antibiotica verliest dan zijn werking waardoor ziekten die nu nog eenvoudig te genezen zijn opeens weer levensbedreigend kunnen worden. Om dit te voorkomen hebben artsen de verantwoordelijkheid om antibiotica alleen maar voor te schrijven als het écht nodig is en heb jij de verantwoordelijkheid om niet obsessief de bacteriën in je huis te willen verwijderen met desinfecterende schoonmaakmiddelen.

Allesreiniger

Nu zul je je misschien afvragen wat je dan wél moet gebruiken als je je huis wilt schoonmaken. Gelukkig heb je daar helemaal geen desinfecterende schoonmaakmiddelen voor nodig, zo laat de Gezondheidsraad weten. Een huis hoeft namelijk helemaal niet steriel te zijn, om schoon genoeg te zijn. En voor gewoon schoon kun je prima een sopje van heet water en allesreiniger gebruiken. Er is echter wel een uitzondering op deze regel: als iemand ziek is of bijvoorbeeld last heeft van diarree en overgeven dan is het wel nodig om onder andere het toilet te reinigen met bleek om zo de verspreiding van de ziekmakende bacteriën te stoppen.

Lees ook: Ben jij ook gebeld door een buitenlands telefoonnummer? Pas op! Dít is wat je moet weten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: A man cleaning a bathroom using a rag and a detergent door Aqua Mechanical onder de licentie CC BY 2.0