Oei: deze 5 schoonmaakgewoontes kun je beter afleren

schoonmaakgewoontes

Deze dingen zijn slechter dan je denkt

We willen graag dat ons huis schoon en netjes is. Maar daarvoor hoeven we echt niet elke dag met schoonmaakmiddel door het huis te lopen. Sommige schoonmaakgewoontes kun je zelfs beter afleren, want de volgende vijf dingen zijn slechter dan je misschien denkt. 

1. Spiegel

Je wilt natuurlijk dat je spiegel lekker schoon is. Maar dat betekent niet dat je bij elke vingerafdruk met een doekje moet komen aanrennen. Wanneer er te veel schoonmaakmiddel achter de spiegel komt, kun je namelijk grijze en groene vlekken krijgen. En dat willen we natuurlijk niet! Want dit soort vlekken gaan er nooit meer uit. Houdt het daarom bij één keer per week.

2. Kleding wassen

Kledingstukken kun je tot wel drie keer dragen voordat ze in de wasmand moeten. Dat geldt natuurlijk niet voor sportkleding waarin je flink hebt gezweet. Bij andere items is het zonde om ze te vaak te wassen en drogen. Niet alleen omdat de kleuren vervagen en de stof minder wordt, maar ook omdat je wasmachine of droger sneller stuk gaan naarmate je die vaker gebruikt.

3. Afwasmiddel

Komen je borden, bekers en bestek mét etensresten uit de vaatwasser? Flink balen! Extra afwasmiddel in de vaatwasser gooien is echter niet de oplossing. Hierdoor blijft er juist alleen maar meer vuil achter op de borden. Het schoonmaakmiddel kan namelijk niet allemaal worden weggespoeld. Een betere oplossing voor hele vieze items? Gewoon even afspoelen voordat je ze in de vaatwasser zet. Het apparaat doet de rest van het werk!

4. Dweilen

Je hebt water nodig om te kunnen dweilen, maar te veel water is niet goed. Dit kan je houten vloer namelijk aantasten. Het water kan onder de vloer lopen als er krassen of putten inzitten, waardoor je vloer er alleen maar slechter op wordt. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

5. Wasmiddel

Extra wasmiddel helpt niet om vlekken uit je kleding te krijgen. Te veel wasmiddel zal juist in je kleding trekken, waardoor de kwaliteit erop achteruitgaat. Bovendien gaat het stinken, in plaats van fris ruiken. Houd dus gewoon de hoeveelheid aan die op de fles staat.

Lees ook: Aha! Deze dingen kun je schoonmaken met een stoomreiniger

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels