Deze plekjes vergeet jij schoon te maken tijdens je lenteschoonmaak

lenteschoonmaak

Vooral nummer 6 is goed om te onthouden!

Kan jij niet wachten om te beginnen met de grote lenteschoonmaak? Logisch natuurlijk. Door de stijgende temperaturen krijgen we allemaal de neiging om er lekker op los te boenen. Maar wist je dat je tijdens zo’ grote schoonmaak ook vaak nog wat belangrijke plekken vergeet schoon te maken?

Kamerplanten

Natuurlijk staan kamerplanten altijd hartstikke gezellig in je woning, maar wist je dat deze planten juist erg veel stof bevatten? Toch vergeten we deze stofbom vaak schoon te maken. Pak een vochtige doek en ga heel simpel langs de bladeren van de plant. Niets meer, niets minder. Voor je het weet zijn je planten binnen no-time stofvrij!

Prullenbak

Het is logisch dat je tijdens een grote schoonmaak je oude vuilniszakken vervangt met nieuwe. Maar daar moet je het niet bij laten! Er kan namelijk vuil achterblijven op de bodem van de prullenbak, waardoor het een broedplaats is voor bacteriën en schimmels. En dat wil je niet! Maak dus wekelijks even de boven- en onderkant van je prullenbak schoon.

Margriet heeft hier óók nog een handige tip voor: bestrooi de onderkant van je prullenbak met wat kattengrit. De korrels van het grit nemen namelijk vieze geurtjes en overtollig vocht op. Wil je het grit verwisselen? Gooi dan de hele vuilniszak weg.

Bestekla

Ook de bestekla wordt vaak overgeslagen tijdens een schoonmaakbeurt. Ergens natuurlijk wel logisch, aangezien je er niet zo snel aan denkt. Toch is het cruciaal om deze ook mee te nemen tijdens de grote poetsbeurt. Dagelijks pakken we namelijk bestek uit de la, en laten we nou heel vaak vuil aan onze handen hebben zitten. Dit springt dus over op de bestekla, waardoor het vuil in je bestekla terechtkomt. Poets de la dus eens grondig door, wel zo schoon.

Vriezer

Vaak ontdooien we onze vriezers als de zomerperiode er weer aan komt. Zo maken we immers weer wat meer plek voor de grote hoeveelheden ijsjes die we in de zomer eten. Wel is het belangrijk dat je na het ontdooien, ook de vriezer zelf eens goed onder handen neemt. Daarnaast kun je tegelijkertijd even kijken welke producten je nog in je vriezer hebt liggen, wellicht zitten er dingen tussen die allang over datum zijn!

Groentela

Ook de groentela in je koelkast wordt vaak vergeten schoon te maken. Een doekje over je koelkast heen is natuurlijk zo gebeurd. Wil jij je koelkast écht eens goed onder handen nemen, haal de groentela er dan uit en schrob alle hoeken goed schoon. Natuurlijk kun je dit ook doen bij de andere koelkastlades. Binnen no-time is jouw koelkast van de binnen- én buitenkant weer spik en span.

Toilet

Het toilet schoonmaken is misschien niet je lievelingsactiviteit, maar het moet wel gebeuren. En hoewel de wc an sich niet heel vaak vergeten wordt tijdens een schoonmaakbeurt, vergeten we wel vaak de tegeltjes, de onderkant van de wc, de toiletborstel en de spoelknop mee te nemen. En laten die plekjes nou net een broedplek zijn van verschillende bacteriën en schimmels. Neem deze dus ook zeker mee als je gaat schoonmaken. Check daarnaast goed of je toiletborstel nog goed is. Zo niet, vervang die dan ook.

Lees ook: Viraal: deze spotgoedkope Wibra-spons zou wonderen verrichten

Bron: Margriet | Beeld: Pexels