Bank vol dierenhaar? Deze goedkope en simpele oplossing heb je al in huis

dierenhaar

Met dit goedkope voorwerp is jouw bank zo weer vrij van haar

Natuurlijk zouden we onze trouwe viervoeter voor geen goud willen missen, maar al dat dierenhaar op onze mooie bank vinden we minder leuk. Je kunt met de stofzuiger in de weer blijven, maar er is een gemakkelijkere oplossing! De Australische Dancia Penton bedacht een trucje om de dierenharen van haar meubels te halen, en het kost maar een paar euro.

Wij rennen alvast naar de winkel om een te halen

Handige oplossing

De bedenkster zat met haar handen in het haar door de hoeveelheid kattenharen op haar bank. Daarom besloot ze om een raamtrekker te kopen om te kijken of dit misschien dé oplossing was om snel en gemakkelijk dierenhaar van de bank te vegen. Wat bleek? Door de trekker een beetje vochtig te maken haal je heel gemakkelijk de haren van de stof!

Tip gaat viral

Het idee van Dancia bleef niet onopgemerkt en wordt gedeeld op Facebook door dierenarts Dr. Chris Brown, bekend van het tv-programma Bondi Vet. In de reacties delen veel volgers hun grappige oplossingen om haren van de bank of uit het tapijt te verwijderen. Zo wordt bijvoorbeeld getipt om rubberen handschoenen te gebruiken om het haar los te wrijven. Eén vrouw heeft wel een hele bijzondere oplossing om haar uit het tapijt te halen: zij trekt rubberen badslippers aan en schuifelt zo over het tapijt waardoor de haren in balletjes oprollen die je makkelijk op kunt pakken.

Stofzuiger

Ook al zijn deze tips bedoeld om niet meer elke dag te stofzuigen, kunnen toch veel dierenliefhebbers niet zonder. De lawaaimaker wordt niet alleen gebruikt om het huis haarvrij te maken, sommige baasjes stofzuigen zelfs hun hond! Want, claimen ze, het zou helpen om de losse haren uit de onderste vacht te verwijderen en het geeft de hond gelijk een massage. Wij vragen ons af of elke hond dit fijn vindt, maar misschien is dit wel dé gouden tip om haarverlies van jouw trouwe viervoeter te voorkomen.

Lees ook: Hondenbezitters leven langer en gelukkiger!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels