Deze dingen moet je echt nóóit in de wasdroger stoppen! Wist jij dit al?

 

was

Pas op met wat je in de wasdroger gooit!

De beste uitvindingen sinds het wiel zijn toch wel de wasmachine en wasdroger, het bespaart zo ontzettend veel tijd en je kleding wordt stralend schoon. Heerlijk om je kleren en handdoeken gewoon in de droger te kunnen stoppen, ze komen er kurkdroog en heerlijk zacht weer uit. Maar wist je dat je lang niet alles zomaar in de droger kan doen? Deze spullen kan je echt beter aan de lijn laten drogen!

  1. Badpakken en bikini’s: Klinkt op zich logisch, maar veel mensen gooien dit gewoon in de droger. Niet doen, want de elastische stof gaat kapot door de hitte! En dan zit je met een uitgelubberd badpak, daar word je niet vrolijk van.
  2. Panty’s of maillots: Deze materialen zijn veel te delicaat om in de warme droger te doen. Daarnaast raken ze er zodanig van in de knoop dat je je mooie panty’s direct wel in de prullenbak kan mieteren. Zonde!
  3. Badmatjes met een rubberen onderkant: Die zonder rubber kunnen prima in de droger, maar de rubberen achterkant van het matje kan niet tegen de hitte van het apparaat. Daarnaast loop je het risico op brand als het rubber te warm wordt!
  4. Beha’s: Hetzelfde als bij panty’s, de stof is simpelweg te delicaat. De elasticiteit gaat aan gort en dat is natuurlijk zonde van je mooie lingerie.
  5. Kledingstukken met steentjes of glitters: Die vallen er gewoon af in de droger of maken scheuren in andere kledingstukken. Gewoon ophangen dus.
  6. Spijkerbroek: Een spijkerbroek kan wel in de droger, maar als je hem op langere termijn mooi wilt houden, laat je hem eruit en laat je hem gewoon aan de lijn drogen.
  7. Kleding met stukken (nep)leer: De stukken nepleer op je kledingstuk zou door de hitte van de droger kunnen gaan smelten en dan ben je nog veel verder van huis!
  8. Zijde: wederom een gevalletje te delicaat voor de intense hitte van de wasdroger. De stof gaat simpelweg kapot door de warmte en aangezien je er waarschijnlijk een flinke duit voor hebt neergelegd is dat natuurlijk niet de bedoeling.

Lees ook altijd het label van kleding en andere spullen die je in de droogtrommel wilt stoppen, hier voorkom je mee dat je met een sip gezicht kapotte spullen uit het apparaat haalt!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash