Deze vijf dingen begrijpen alleen opgeruimde types

opgeruimde types

Is het voor jou ook zo vanzelfsprekend om de boel netjes te houden?

Behoor jij ook tot de groep mensen die pas achterover kan leunen als alles om je heen opgeruimd en netjes is? Dan herken je deze vijf scenario’s vast!

1. Een taak van je to do list afvinken

Weinig dingen geven meer voldoening dan een kruisje zetten bij een taak op je zorgvuldig opgestelde to do list. Deze lijst lijkt soms eindeloos, maar dat komt vooral doordat je elk klein detail opschrijft om het niet te vergeten. Het moment waarop alles afgevinkt is, is voor jou echt een belangrijk moment van de dag. Pas dan kun je denken aan het aanzetten van een Netflix-serie of het oppakken van een puzzel, bijvoorbeeld.

2. Altijd twee dingen tegelijk doen

Dat jij altijd opgeruimd bent, komt vooral doordat je een ster bent in multitasken. Terwijl je telefoneert kun je prima een stapel tijdschriften sorteren of de mappen op je computer ordenen. En terwijl je kookt, kun je tussendoor ook de was vouwen of de keuken alvast opruimen. Voor jou is het niet meer dan logisch om van elk moment gebruik te maken om je huis netjes te houden.

3. Blij gevoel wanneer alles op z’n plek ligt

Vraagt je kind waar zijn sleutels liggen? Of is die ene favoriete knuffel van je kleindochter verdwenen? Geen zorgen, jij weet altijd alles te vinden. Als iemand in de familie iets zoekt, dan weten ze jou te vinden. Je krijgt een blij gevoel wanneer je verdwenen voorwerpen weer tevoorschijn tovert en het geeft heel veel voldoening om altijd te weten waar je dierbare spullen zijn. Pas als alles op z’n vaste plek ligt, voelt jouw huis echt als thuis.

4. Een vrij gevoel als je iets weggooit

Marie Kondo heeft er een serieuze concurrent bij, want ook jij bent een ster in organiseren en opruimen. Gebruik je iets niet en maakt het je niet meer blij? Dan is het bij jou meteen de deur uit. Of het nu gaat om kleding die je niet meer past of boeken die je niet meer leest: je voelt je des te opgeluchter als ze de deur uit zijn. Opruimen is vrijheid!

5. Tevreden terugkijken op de dag

Jij stapt ’s avonds met een tevreden glimlach je bed in – maar alleen als je weet dat iedereen in bed ligt, de afwas is gedaan, de was is gevouwen, de kleding voor morgen klaarligt en alle plantjes water hebben gehad. Ja, je hebt altijd een lange to do list, maar nog elke dag geeft het je voldoening om de dag af te sluiten met een op en top opgeruimd huis.

Lees ook: 8 dingen die je herkent als je de jongste van het gezin bent

Bron: The Spruce | Beeld: Unsplash