Deze dingen stop je altijd gewoon in de vaatwasser, maar hierom moet je dat absoluut NIET DOEN!

vaatwasser

Sommige dingen mag je nooit in de vaatwasser stoppen!

Zo handig, een vaatwasser! Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder, heerlijk om na het eten alles lekker in de vaatwasser te schuiven en niet nog een half uur met je handen in het sop te hangen.

De meesten zetten alles na gebruik gewoon in de vaatwasser, maar dat is dus absoluut niet de bedoeling! Er zijn dingen die je nooit in de vaatwasser moet schoonmaken, maar gewoon ouderwets met de hand. Deze voorwerpen kunnen namelijk erg schadelijk zijn voor het apparaat of zelfs kapot gaan tijdens het afwasprogramma. Zonde van het geld lijkt ons! Daarom hebben we hier een lijstje voor je met voorwerpen die je dus NIET in de vaatwasser moet stoppen.

Wist je trouwens dat je voor het uitruimen van de vaatwasser je hem het beste kunt laten afkoelen? Via het water en voedsel komen er bacteriën in je vaatwasser terecht. Dit klinkt niet heel rampzalig, maar het kan voor een voedselvergiftiging zorgen. Als je na afloop van het vaatwasprogramma direct het deurtje openzet, komen de bacteriën via de warme lucht rechtstreeks jouw huis binnen. Niet zo fris! Hierom moet je de vaatwasser altijd af laten koelen voordat je ‘m openzet. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht met bacteriën zich niet direct verspreidt zodra je het deurtje openzet en het ergste vocht is dan geweken. Daarnaast is het ook gewoon handig, want als je even een uurtje wacht is de vaat ook gewoon een stuk droger. Ook kun je het beste na het gebruik even met een schoon doekje over de rubbers heengaan. Wel zo hygiënisch!

vaatwasser

Op de volgende pagina hebben we een lijst staan van de zaken die je eigenlijk NOOIT in de vaatwasser zou moeten doen!


Pagina 1/2