Deze dingen zou je nóóit met keukenpapier moeten schoonmaken

keukenpapier

Keukenpapier is niet overal goed voor

Zeer waarschijnlijk de beste uitvinding sinds het wiel: keukenpapier. Vies aanrecht? Keukenpapiertje erover. Spekjes laten uitlekken? Leg ze op een velletje keukenpapier. Nucleaire ramp? Keukenpapier. Kortom, dit sterk absorberende papier is onmisbaar in elke zichzelf respecterend huishouden en wij hebben ook altijd een rolletje op voorraad.

Hoewel het lijkt alsof keukenpapier de oplossing is voor al je problemen, zijn er een aantal voorwerpen die je vér uit de buurt van de keukenrol moet houden.

Je bril
Als je vetvlekken op je bril hebt lijkt een velletje keukenpapier de uitkomst, maar je kan beter iets anders pakken. Er zit over de meeste brillenglazen een laagje en als je hier met het papier overheen gaat kun je krassen achterlaten! Een nieuwe bril is een stuk duurder dan een pak keukenrollen, dus doe maar niet.

Houten meubels
Als je stof op houten meubilair wegpoetst met keukenpapier riskeer je krassen op je mooie spullen en dat wil je niet. Om je tafel en dressoir wel mooi te houden gebruik je een zachte doek en een drupje meubellak.

Electronica
Het scherm van bijvoorbeeld je iPhone is heel kwetsbaar en krasgevoelig, nooit oppoetsen met een keukenpapiertje dus. Gebruik een microvezel doekje om vlekjes weg te halen en een alcoholdoekje om het grondig te reinigen. Zo wordt je telefoon schoon en blijft-ie mooi!

Maar gelukkig kun je keukenpapier wel gebruiken voor de volgende dingen…


Pagina 1/2