Dit is hoe vaak je je badmat zou moeten wassen

badmat

Oeps, wij wassen hem niet vaak genoeg!

Waarschijnlijk sta je er niet zo vaak bij stil, maar je badmat is een enorme bron van bacteriën. Het is dan ook belangrijk om hem regelmatig te wassen. Maar hoe vaak zou je dat eigenlijk moeten doen? En op hoeveel graden?

Bron van bacteriën

Dat je badmat een bron is van bacteriën, is natuurlijk niet zo gek. Je loopt er iedere dag met je voeten overheen en de vochtige, warme lucht in de badkamer maakt dat bacteriën er goed kunnen gedijen. Ook blijft vocht vaak lang in de badmat zitten, omdat hij op de grond ligt. Dat je de mat geregeld moet wassen, moge dus duidelijk zijn.

Badmat wassen

Maar hoe vaak dan? Eigenlijk kun je een badmat het beste één keer per week in de wasmachine stoppen. Stel de machine in op 60 graden, zodat je zeker weet dat alle bacteriën gedood worden. Je kunt de mat bijvoorbeeld prima bij de handdoeken of het beddengoed gooien. Doe hem nooit in de droger, hierdoor kan de anti-sliplaag namelijk verslijten.

Weken

Ligt er in jouw badkamer een mat die niet in de wasmachine mag? Week hem dan eerst in een badje met biotex. Ga er vervolgens overheen met een schuursponsje en allesreiniger. Wanneer er schimmels op de mat zitten kun je deze het beste verwijderen met een oplossing van chloor en water. Wrijf dit met een schuursponsje over de mat uit en spoel hem vervolgens na met water.

Lees ook: Dit is waarom je afwasmiddel voor het bad zou moeten gebruiken

Bron: Eigen huis & tuin | Beeld: Adobe Stock

Array