Waarom je een doekje met azijn in je toiletpot moet leggen

Het is een uitkomst voor mensen die een handigheidje zoeken om het toilet sneller en makkelijker schoon te maken 

Het toilet schoonmaken vindt vrijwel niemand een vermakelijk taakje. Desalniettemin moet het wel gebeuren. Gelukkig kun je het jezelf makkelijker maken door een doekje met azijn in je toiletpot te leggen.

Wat niet werkt

Ten onrechte gebruiken we nog weleens chloor om het toilet te reinigen, maar dat is helemaal niet nodig. Het enige wat chloor doet, is je toilet desinfecteren en dat is helemaal niet nodig. Wat chloor niet doet? Het maakt je toiletpot niet schoon en het ontkalkt ook niet. Wil je je toilet nu juist wel ontkalken? Doe dan een doekje met azijn in je toiletpot.

Wat een doekje met azijn doet

Een doekje met azijn in je toiletpot doen, kan de oplossing tegen kalk zijn. Kalk lost op in zure vloeistoffen zoals azijn, wat niet gebeurt bij bleekmiddel. Je hoeft slechts wat schoonmaakazijn op een doekje te doen en in je toiletpot te leggen. Het doekje laat dan langzaam het zure component van de azijn vrij en zo lost de kalk op. Het is een supermakkelijke oplossing en het is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Onthoud wel om het doekje weer uit de pot te vissen wanneer je je toilet wilt gebruiken. Om die reden is het ook het handigst om ‘s nachts deze truc toe te passen, want dan maken we veel minder gebruik van het toilet. 

Lees ook: Blijkbaar is het hartstikke goed om een teentje knoflook in je toilet te doen

Bron: Milieucentraal |Beeld: Clean toilet with enough paper at a restaurant door Marco Verch onder de licentie CC BY 2.0