Doucheputje verstopt? Met dit natuurlijke middeltje is de verstopping zo verholpen!

doucheputje

Zo kun je weer douchen zonder in een laag water te staan

Douchen is heerlijk; lekker lang onder de warme stralen staan zorgt echt voor een moment van ontspanning. Jammer alleen als je dat ontspannen moment voor jezelf vroegtijdig moet afbreken omdat je doucheputje verstopt zit en zich een gevaarlijke laag water heeft gevormd. 

Hoe zorg je ervoor dat de verstopping verholpen wordt?

Haren en zeep

Een verstopt doucheputje is helaas niet altijd goed te voorkomen. Doordat je dagelijks je haar wast komen er veel losse haren in het putje terecht. Tezamen met zeepresten vormt dit een soort kleverige bal in het putje waarna het water er niet meer langs kan en in je douchecabine blijft drijven. Om een erge verstopping te voorkomen is het daarom belangrijk om na iedere douchebeurt je haren op te ruimen en eventuele zeepresten weg te spoelen met heet water.

Natuurlijke ontstopper

Is het kwaad echter al geschied en kun je niet meer douchen zonder dat het water je tot de enkels staat? Dan is het raadzaam om het putje even goed te ontstoppen met een huisgemaakt ontstoppingsmiddel van baking soda, azijn en water. Let op: het is wel belangrijk om eerst alle haren die in het putje zitten zoveel mogelijk te verwijderen. Meng dan 50 gram baking soda samen met 80 milliliter azijn in een emmer. Het mengsel zal gaan bruisen, waarna je het meteen in het putje moet gieten. Laat het mengsel een uur inwerken en spoel dan goed na.

Lees ook: Heb je een vies douchegordijn? Je kunt ‘m heel makkelijk wassen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: videostill