Een stinkende waterfles? Zo kom je ervan af

Vergeten je waterfles schoon te maken?

Helaas: je komt thuis na een lange dag werken, vergeet helemaal je waterfles te legen en schoon te maken en nu stinkt hij een uur in de wind. De vieze geur die is ontstaan kan hardnekkig zijn en zelfs blijven hangen nadat je hem hebt gereinigd met afwasmiddel. Gelukkig kun je hier wat aan doen. Met deze huis- tuin- en keuken middeltjes ruikt je fles straks weer lekker fris.

Waar komt de geur vandaan?

Afgezien van het feit dat het vervelend is als je waterfles stinkt of muf ruikt, kan het ook nog eens ongezond zijn. De vieze geur komt namelijk meestal van schimmels, bacteriën of zelfs virussen. Het is dus belangrijk dat je hem regelmatig schoonmaakt!

Zo verdrijf je de geur

Laat je fles een nacht weken in water met een beetje citroensap. Ook kun je azijn gebruiken in plaats van citroensap. De zuurtegraad in deze producten doodt namelijk micro-organismen zoals schimmels, bacteriën en andere veroorzakers van vieze geurtjes. Was hierna je fles even goed af met schoonmaakmiddel en voilà, hij ruikt weer lekker fris! Als derde methode kun je baking soda gebruiken om de stank te verdrijven. Vul je fles voor een vijfde met baking soda en voeg water toe. Schud je fles vervolgens even goed en laat hem daarna voor tien minuten staan voor het beste resultaat.

 

Lees ook: ‘Stinkt je wasmachine? De oplossing tegen die stank heb je al in de kast staan!’

Bron: radar.avrotrots.nl | Beeld: Unsplah, Quokkabottles