Zo maak je heel gemakkelijk je gaspitten blinkend schoon

gaspitten

Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk

Je gaspitten schoonmaken is niet het leukste klusje en ook zeker niet het makkelijkste. Het is daarom wel fijn als er een trucje bestaat die dit nare huishoudelijke werkje wat makkelijker maakt. Gelukkig bestaat-ie en het kost jou helemaal geen moeite. Zo wordt het schoonmaken van je keuken echt een koud kunstje. 

Zo ziet je keuken er heel verzorgd uit.

Blinkende gaspitten

Als je vaak kookt, dan is het een kwestie van tijd voor je gaspitten heel smerig worden. Als je ze niet geregeld schoonmaakt, dan kan het een heel vervelend klusje worden. Een sponsje met wat sop maakt ze dan niet meer blinkend schoon. Voor een fris en schoon uiterlijk van je keuken, is dit echter wel essentieel. Gelukkig bestaat er een manier om in een nachtje tijd je gaspitten perfect schoon te maken, zonder dat het jou ook maar enige moeite kost. We raden wel aan om eerst een plek te vinden waar je dit kunt doen, want er komt een niet heel prettige lucht bij vrij en je kunt er hoofdpijn door krijgen.

Ammoniak

Om je gaspitten schoon te maken vul je een plastic diepvrieszakje met een schuifsluiting met een scheutje ammoniak en een glas water. Leg hier je gaspitten in en leg het zakje buiten neer om te weken, want geloof ons; de geur van ammoniak wil je niet in je huis. Haal de volgende ochtend de gaspitten weer uit het zakje en spoel ze goed af. Je zult zien dat je gaspitten weer stralen en je keuken er gelijk weer schoner uit ziet. Zo makkelijk kan het zijn en je hoeft er helemaal niet voor te boenen.

Lees ook: Deze trucs veranderen de manier waarop je de badkamer schoonmaakt voor altijd

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Levenlangfit | Beeld: pxhere