Dit is waarom je autowax op je gasstel moet smeren


Autowax is dé oplossing voor een schoon gasstel

Het is onmogelijk om je gasstel helemaal schoon te houden, want morsen is heel normaal tijdens het koken. Het vervelende is, je kunt het niet meteen opvegen want je gasstel is natuurlijk nog heet. Daarom koeken etensresten snel aan, wat het vervelend maakt om het later nog schoon te maken. Gelukkig hebben wij de oplossing: autowax.

Een schoon gasstel willen we allemaal wel.

Gasstel

We proberen altijd even een doekje over het gasstel te halen na het koken, maar toch lijkt het zo snel vies te worden dat we aan het eind van de week alsnog lopen te schrobben. Bespaar je deze moeite en polijst je gasstel met autowax, ja dat spul dat je op de auto smeert om je lak te beschermen.

Autowax

Autowax is gemaakt om je auto te doen glanzen en om kleine krasjes te voorkomen. Daarnaast maakt het schoonmaken een stuk gemakkelijker, aangezien het vuil als het ware op het laagje wax blijft liggen. De meeste moderne auto’s hebben tegenwoordig een transparante coating waardoor de wax overbodig is geworden, maar die coating kan na een tijd vervagen, waardoor het toch handig is om je auto te waxen. Het weerstaat vlekken en vingerafdrukken en ook stof en vuil wordt afgestoten.

Schoon

Om die reden kun je het ook op je gasstel smeren: de coating zorgt ervoor dat vuil en vloeistof makkelijk weg te vegen valt. Hoe je dit toepast? Zorg ervoor dat je gasstel helemaal schoon is. Breng daarna autowax aan met een doekje, zoals op de verpakking staat beschreven. Zorg er wel voor dat je gasstel goed is afgekoeld voordat je dit doet. Deze techniek kan worden toegepast op de meeste gasstellen zoals roestvrijstaal, metaal en glas-keramiek. De wax blijft zo’n week tot twee weken goed, dus herhaal de techniek wanneer je ziet dat het glanzende laagje afneemt.

Nu je het oppervlak van je gasstel schoon houdt, is het ook tijd om de gaspitten onder handen te nemen door deze truc toe te passen.

Lees ook: Dit is waarom je twee gaatjes in je prullenbak moet boren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wonder How To | Beeld: Canva