Gebruik jij een Swiffer® alleen maar om te stoffen? Zonde, DIT kan je er allemaal mee!

Dweilen

Een Swiffer is niet alleen handig om de vloer te stoffen!

Toen hij op de markt kwam werd het een ware hype en tegenwoordig is de stoffer op een stok niet meer uit menig huishouden weg te denken: de Swiffer. Superhandig als het nog niet stoffig genoeg is om ste stofzuigen maar je wel even een snelle bezem door het huis wil halen. Haren en stof blijven handig plakken, wij zijn fan. Maar wist je dat je nog véél meer met een Swiffer kan dan de vloer stofvrij maken? Wij gaan hem voortaan voor deze klusjes ook gebruiken!

  • Schimmel in de badkamer: Op een vochtige plek in het huis, zoals de badkamer, loop je snel het risico op schimmel op de muren en/of het plafond. Zeker als je in een wat ouder huis woont dan blijft vocht langer hangen. Een vochtvreter alleen is dan vaak niet genoeg, soms moet je de schimmel even te lijf. En voordat je een doekje pakt, kijk eens naar je Swiffer! Maak het Swifferdoekje vochtig met water en bleekmiddel, je poetst het plafond zó schoon!
  • Spinnenweb in een hoek? Met een Swiffer haal je alles zó weg, door het super statische doekje blijft er geen stukje web meer achter. Zeker in die moeilijke hoekjes kom je makkelijk overal bij, zonder dat je gevaarlijk op een laddertje hoeft te balanceren!
  • Kasten schoonmaken: Vooral de hoekjes in boekenkasten zijn altijd erg lastig om schoon te maken. Om deze klus een stuk gemakkelijker te maken pak je gewoon je Swiffer erbij, daarmee haal je zó het stof van alle planken af, ook in de moeilijke hoekjes!
  • Planten stoffen: Ja, ook planten verzamelen stof. Pak gewoon een Swifferdoekje, deze nemen veel meer stof op dan een gewoon vaatdoekje! Je planten glanzen er daarna weer over.
  • Voorstrijken voordat je gaat verven: Voordat je gaat verven behandel je je muren vaak met voorstrijk. Dit breng je super makkelijk op de muren aan met een Swiffer waar je een grote oude sok of lap omheen bindt! Veel handiger dan met een kwast of roller!

Vond je dit een handig artikel? Lees deze dan ook eens!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels