7 dingen die je met wasverzachter kunt doen

 

Gebruik jij wasverzachter alleen maar voor de was?

Wasverzachter gebruiken we af en toe om onze was – je raadt het al – lekker zacht te krijgen. Hoewel dat ook het voornaamste doel is van het middel, zijn er nog tig andere dingen waarvoor je wasverzachter kunt gebruiken. We hebben zeven handige trucjes met wasverzachter voor je op een rijtje gezet. 

1. Gebruik het om je ramen te lappen

Als je net je ziel en zaligheid in het lappen van de ramen hebt gelegd, is het een doorn in het oog als er dan toch strepen op de ramen zitten. Gebruik wasverzachter om die strepen op de ramen te voorkomen. Doe warm water in een emmer, voeg daar een royale scheut wasverzachter aan toe en meng goed. Met dit sopje maak jij de ramen streeploos schoon!

2. Autoruiten schoonmaken

We noemden net al dat je ramen streeploos schoon worden met het verdunde wasmiddel, dus waarom zou je het alleen gebruiken voor je huis? Je kunt je autoruiten ook prima schoonmaken met dit middel.

3. Gebruik het om je meubilair schoon te maken

Als je eten hebt geknoeid op tafel of als er vette vlekken op je eetkamerstoelen zitten, kun je dat makkelijk schoonmaken met een beetje wasverzachter. Vul een spuitfles met water en voeg daar een scheut wasverzachter aan toe. Spuit dit mengsel op de vlek en laat even inwerken. Vervolgens wrijf je het droog met een doek. Grote kans dat de vlekken meteen weg zijn! Je kunt dit mengsel ook gebruiken om kasten en deuren mee schoon te maken.

Lees nog meer wasverzachtertrucjes op de volgende pagina.

Pagina 1/2