Gebruik jij koffiefilters alleen om koffie te zetten? Zonde, je kan er zoveel meer mee!

Het koffiefilter is natuurlijk nodig om koffie mee te zetten, maar wist je dat je er nog veel meer dingen mee gedaan kunnen worden? Dit zijn vijf hele handige toepassingen voor koffiefilters. 

  • Vet deppen: Koffiefilters zijn meesters in het absorberen van vet. In tegenstelling tot keukenpapier laten de filters ook geen pluisjes achter. Heb je dus iets te veel boter gebruikt en wil je een beetje minder? Even met een koffiefilter door de pan en je zal zien dat er een stuk minder in zit.
  • Nagellak verwijderen: De ‘geen pluisjes’-regel geldt ook hier. Als je een beetje overtollige nagellak wilt verwijderen hoef je je dan geen zorgen meer te maken over pluisjes op de rest van je nagel.
  • Ramen lappen: Doordat de filters zo goed absorberen laten ze geen lelijke strepen en druppels achter. De beste finishing touch voor perfect, streeploze ramen.
  • Schoenen poetsen: Die leuke zwarte laarsjes kunnen een beetje dof worden. Met koffiefilters laat je ze weer glazen. Dit werkt trouwens ook voor de binnenkant van je auto. Haal ze met wat olijfolie over je leren stoelen en dashboard om lelijke vlekken en stofjes te verwijderen.
  • Filteren: Je kan met koffiefilters ook sappen filteren. Wil je je sinaasappelsap zonder pitjes en pulp? Even door het koffiefilter en je hebt perfect egaal sap zonder stukjes! Dit werkt ook voor stukjes kurk in je wijnfles.


Pagina 2/2

Lees ook: Acht dingen die je met afwasmiddel kunt doen – naast afwassen natuurlijk

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Huffington Post