Zó vaak zou je je vriezer eigenlijk moeten ontdooien en schoonmaken

Hoe vaak ontdooi jij de vriezer?

De vriezer ontdooien, het is geen klus waar wij nou echt naar uitkijken. Leeghalen, producten weggooien, plankjes schoonmaken en dan hebben we het nog niet eens over die natte bende in de keuken; het is best een gedoe. Daarom stellen wij het altijd uit totdat de vriezer meer op een gletsjer lijkt dan een huishoudelijk apparaat en ontdooien we hem pas als het écht niet meer kan. 

Als we het één keer per jaar doen dan is het veel, maar hoe vaak zou je je vriezer nu eigenlijk echt moeten ontdooien en schoonmaken?

Energiezuiniger
Volgens het Amerikaanse tijdschrift Good Housekeeping zou je eigenlijk elk halfjaar de diepvries volledig moeten ontdooien en schoonmaken. Dat is niet vaak, maar al wel een stuk vaker dan de meeste mensen doen. Een vriezer die je regelmatig ontdooit is veel energiezuiniger, want wist je dat een laagje ijs het toestel meer energie doet verbruiken? Daarnaast zorgt het ervoor dat de laden of het deurtje niet goed meer dichtgaan, heel irritant.

Schoonmaken
Haal al je etenswaren uit de vriezer, of zorg dat je alles hebt opgegeten. Gooi wat niet meer weg is goed en bewaar de andere producten tijdelijk in een koelbox of koeltas. Dan moet je de boel gaan ontdooien. Dit lijkt heel lastig, maar met dit trucje gaat het razendsnel! Als ‘ie eenmaal ontdooid is maak je de vriezer van binnen en van buiten schoon met een sopje en een beetje afwasmiddel. Goed droogmaken en dan kan je er weer een halfjaartje tegenaan!

Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie