Dit verwacht je niet: met dit geheime trucje maak jij je spiegels blinkend schoon

spiegels schoonmaken

Wie had gedacht dat je je spiegel hiermee schoon kon maken?

Vele van ons maken spiegels gewoon schoon met een beetje allesreiniger. Toch blijven die nare vegen dan wel zitten en er moest toch een manier zijn om die weg te krijgen. En dat klopt! We zochten gewoon al die tijd verkeerd. De remedie voor wazige spiegels vindt je namelijk niet in het schoonmaakschap, maar in je drankkast!

Het geheim is…gin!

Drank
Gin is dus blijkbaar veel meer dan enkel een lekkere dranksoort. Je kunt het gebruiken om je spiegels schoon te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een droge doek, water en natuurlijk ons hoofdbestanddeel: gin. Het maakt bij het schoonmaken niet uit wat voor gin je gebruikt. Kies dus vooral niet een al te dure soort.

Sopje
Meng voor het perfecte sopje een hoeveelheid gin met eenzelfde hoeveelheid water. Doe dit in een spuitflacon en spray het op je spiegel. Wrijf het erin met de droge doek en droog het eventueel na met een stuk keukenpapier. Deze geniale uitvinding werd gedaan door schoonmaakbedrijf Marigold, ter ere van het zeventigjarige bestaan van het bedrijf. Wie had dat gedacht… Wij halen meteen een fles in huis!

Lees ook:Déze vier dingen mag je absoluut niet schoonmaken met azijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Country Living | Beeld: pxhere