Zo maak je zelf je gehoorapparaat schoon zonder ‘m te beschadigen

gehoorapparaat

Je gehoorapparaat schoonmaken is essentieel

Je gehoor is heel belangrijk en je oren zijn heel gevoelig. Het is daarom heel belangrijk om je oren én je gehoorapparaat regelmatig te reinigen. Veel mensen doen dit altijd bij de audicien, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf doen. 

Als je je gehoorapparaat niet schoonhoudt kan dit leiden tot jeuk en irritatie.

IHO

Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten. Je hebt de IHO (in het oor) apparaten en de UHO (uit het oor) apparaten. De IHO kunnen dagelijks gereinigd worden met een tissue of een zachte doek. Let vooral ook op of de binnenkant verstopt zit. Maak ‘m schoon van binnen naar buiten, anders dan druk je het vuil naar de binnenkant en dan kan de microfoon beschadigd worden. Als het opluchtingskanaal verstopt zit kun je die schoonmaken met de schoonmaakpen. Deze vindt je naast het draadje waarmee het apparaat uit het oor gehaald wordt.

UHO

Een UHO apparaat kan het beste in de ochtend gereinigd worden. Het vuil heeft dan tijd gehad om op te drogen en dan is het makkelijker te verwijderen. Maak de ventilatiegaatjes, microfooningang en oorstukje schoon met een zacht doekje en de schoonmaakpen die bedoelt is voor gehoorapparaten. Je kunt het kunststof gedeelte ook even laten weken in een sopje met een drupje afwasmiddel. Zorg wel dat alles helemaal droog wordt, voor je het weer bevestigd. Geheugensteuntje: recht-rood links-blauw.

Lees ook: Controleer je je lichaam op teken? Op deze plekken nestelen ze zich het liefst

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere