Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het stofzuigen

Deze fouten kunnen je duur komen te staan

Stofzuigen is volgens velen een van de vervelendste huishoudelijke klusjes. Met de stofzuiger in de aanslag zuigen we driftig de hele vloer, en dat het liefst een beetje snel. Dat snelle en toch ook wel lakse deel zorgt er alleen wel voor dat je fouten maakt. Het is natuurlijk jammer als je huis niet mooi schoon is, maar je kunt je stofzuiger er ook mee de afgrond in helpen.

Wie zich schuldig maakt aan de volgende handelingen, kan daar flink mee op de koffie komen.

De stofzuigerzak niet op tijd vervangen

Wanneer je stofzuigerzak tjokvol zit, kan je stofzuiger niet naar behoren presteren. Niet alleen zuig je dan minder viezigheid op van de vloer, maar je stofzuiger kan er ook oververhit van raken en dit kan weer resulteren in een kapotte stofzuiger.

Dingen opzuigen die je niet hoort op te zuigen

De stofzuiger is echt je beste vriend wanneer je je vloer stofvrij wilt krijgen, maar stofzuigers kunnen niet alles van je vloer opzuigen. Dingen opzuigen die niet bedoeld zijn voor de stofzuiger, kunnen ervoor zorgen dat je stofzuiger binnen een mum van tijd bij het grof vuil staat.

Het filter niet schoonmaken

Niet alleen de zak van je stofzuiger moet in de gaten gehouden worden, maar ook het filter verdient zo nu en dan een opfrisbeurt. Elke stofzuiger heeft een filter of meerdere filters die ervoor zorgen dat het stof niet per ongeluk terugkeert. Als deze filters vies zijn, kan het ervoor zorgen dat je stofzuiger niet goed genoeg zuigt. Haal daarom het filter regelmatig uit je stofzuiger en zorg dat je ‘m schoon terugplaatst.

Lees ook: Waarom een lege keukenrol het ideale hulpstuk bij het stofzuigen is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One good thing by Jillee | Beeld: Pixabay