Dit is de meest gemaakte schoonmaakfout, doe jij dit ook altijd?

Door deze schoonmaakfout wordt je huis alleen maar viezer…

Als je schoonmaakt is het wel zo fijn als je schoonmaakspullen zelf ook schoon zijn. Zijn ze dit niet, dan smeer je bacteriën alleen maar uit over de oppervlakten. Ook niet echt hygiënisch. De meest gemaakte schoonmaakfout valt dan ook in deze categorie. 

Vele huishoudens maken geregeld deze schoonmaakfout maken, soms wel jaren achter elkaar.

Dweil

En de veelgemaakte fout is: de dweilstok na het dweilen terugzetten in de voorraadkast zonder de gebruikte dweil eraf te halen en te wassen. Mensen zijn zich totaal niet bewust van het feit dat de dweil een bron van bacteriën is; de dweil is vochtig, een ondergrond waarop bacteriën goed gedijen. Bacteriën die je, als je niet oplet, rustig weer uitsmeert over de vloer. Volgens Margriet zou een vieze dweil zelfs miljarden bacteriën kunnen bevatten. Na iedere dweilbeurt wassen dus, is het devies.

Wassen

Het beste kun je een afneembare dweil kopen die je na gebruik van de dweilstok af kunt halen. Was de dweil na gebruik op minstens zestig graden; dat moet in principe genoeg zijn om de bacteriën te doden. Was je ‘m op negentig graden, dan ben je er helemaal zeker van dat de dweil goed schoon wordt. Lukt het je niet om hem steeds weer te wassen, schrob hem dan na gebruik even goed in een sopje. Heb je een dweil gekocht die niet afneembaar is? Dan is het aan te raden om deze elke twee maanden te vervangen.

Lees ook: Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay