Geniaal: met deze handige methode hoef jij nooit meer de kattenbak uit te scheppen

kattenbak verschonen

Nooit meer de kattenbak verschonen!

Een kat hebben is geweldig. Als je thuiskomt ligt er een spinnend beestje op je te wachten en katten halen altijd de gekste capriolen uit!Qua onderhoud is een kat heel makkelijk, je doet wat eten in het bakje, ververst het water regelmatig en klaar ben je! Oh nee, toch niet… de kattenbak! Sommigen scheppen de bak elke dag uit, anderen doen dit minder regelmatig.

Maar hoe vaak je het ook doet, het stinkt altijd! Niemand wordt vrolijk van met zijn neus boven de wc van je huisdier hangen, en kattenurine heeft een penetrante geur die je niet snel uit je neusgaten krijgt. En als je het uitscheppen van de bak uitstelt, is het de volgende dag nog veel erger. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor je!

Het is makkelijker dan je denkt: je kat trainen om naar de wc te gaan! Ja echt, en je kan hem zelfs trainen om door te spoelen. ‘Ja hoor, grapje zeker’ horen we jullie denken, maar we zijn bloedserieus. Met dit trainingsschema krijg je je kat binnen een paar weken zover dat hij volledig zelfstandig gebruik maakt van het toilet.

Allereerst is het belangrijk dat de kattenbak een paar dagen naast het toilet komt te staan.

wckat3

Vervolgens verhoog je de kattenbak elke dag een paar centimeter met bijvoorbeeld dozen en boeken zodat de kattenbak op dezelfde hoogte als het toilet komt te staan.

wckat2

Wanneer de kattenbak op dezelfde hoogte staat als het toilet staat, schuif je dagelijks de kattenbak 2.5cm op, over de wc bril heen. Herhaal dit proces totdat de bak geheel over de wc pot staat. Verminder ook dagelijks de hoeveelheden kattengrind totdat er maximaal 2.5cm dikte overblijft!

wckat4

In de volgende stap vervang je de kattenbak door een “trainingsbak”. Deze kan van alles gemaakt zijn, bijvoorbeeld karton. Belangrijk is wel dat het materiaal het gewicht van de kat kan dragen. Zet dit vast aan de wc pot en laat de wc bril eroverheen zakken. Leg hier kattengrind op, het liefste kattengrind wat doorgespoeld mag worden. Maak na elk gebruik deze training de trainingsbak schoon en leg bij voorkeur nog wat kattenkruid in het verse kattengrind.

wckat

Maak een gat van ongeveer 2.5 cm in de trainingsbak in het midden. Vergroot dit gat dagelijks totdat er vrijwel niets overblijft. Zorg ervoor dat je tegen die tijd ook bijna geen kattengrind meer in de trainingsbak hebt liggen.

katwc

Wanneer jouw kat succesvol gebruikt maakt van het toilet moet je ervoor zorgen dat je doorspoelt nadat de kat zijn behoefte heeft gedaan. Beloon de kat altijd na goed gedrag, dus ook bij het succesvol gebruiken van het toilet!