Dít is de geniale reden waarom je je ramen moet schoonmaken met een krant!

Zo schoon kreeg je je ramen niet eerder!

Ramen lappen is en blijft toch wel een vak apart. De een maakt de ramen schoon met een speciaal schoonmaakmiddel en de ander doet het met afwasmiddel. Hoe je de ramen ook schoonmaakt, je moet wel een speciaal talent hebben om de ramen blinkend schoon én zonder strepen achter te laten.

Het is een welbekend probleem voor iedereen die de ramen wel eens heeft gelapt: je spendeert ruim een uur aan het schoonmaken van de ramen van je woonkamer en keuken, maar ondanks al die moeite zitten er na een paar minuten alweer strepen en vlekken. Om deze ergernis in de toekomst te voorkomen kun je voortaan je ramen schoonmaken met, jawel, een krant!

Wat heb je nodig?

  • Een krant
  • 240 milliliter water
  • 30 milliliter azijn
  • 50 milliliter afwasmiddel

Wat moet je doen?

Dip de krant in het water en wrijf hiermee in cirkels over het glas. Wrijf daarna verticaal en horizontaal met de krant over het glas tot de vlekken allemaal weg zijn. Haal daarna een raamtrekker over het glas heen en álle vlekken en strepen zijn weg! Waarom dit werkt? Het papier en de inkt zijn als het ware een lichte scrub voor het raam, maar beschadigen het glas niet. Je kunt deze methode ook gebruiken bij het schoonmaken van je spiegels!

Vond je dit een handig artikel? Lees deze dan ook eens!

Bron: Purewow Beeld: Musely